Slovenija
16 ogledov

V načrtih palača, parka nista

Nekdanja stavba občine Jerca Božič Kranjec
Zrasla naj bi postrecesijska palača, ki se bo zajedla v park.

"Prve ocene kažejo na projekt z dvema nadstropjema podzemnih garaž, pritličjem in štirimi ali petimi nadstropji," je o stavbi, ki naj bi zrasla na mestu nekdanje stavbe občine povedal Rupert Gole, čigar podjetju Esplanada je Hypo Leasing, zdajšnji lastnik stavbe, zaupal pripravo programsko-projektne naloge.

S tem je izključil možnost stavbe z osmimi nadstropji, ki jo je pred leti izglasoval občinski svet in ki bi bila, kot so se bali v Društvu Novo mesto, višja od Kapiteljskega hriba.

Tudi prodali bi

Če bo Hypo Leasing res gradil, bo to po besedah Izidorja Jerale z oddelka za prostor mestne občine prva postrecesijska investicija v mestu. Če pa bi občina želela propadajočo stavbo odkupiti nazaj za denar, ki ga je zanjo dobila – štiri milijone evrov, bi v Hypo Leasingu kupčijo z veseljem sklenili, je dodal Gole. Ta nakup bi bil tudi edina možnost za uresničitev želja številnih Novomeščanov, da bi na tem mestu znova zrasel mestni park. V primeru Hypove gradnje se bodo morali namreč posloviti od zdaj še obstoječega majhnega ostanka nekdanjega parka, kar je potrdil tudi Gole.

Komentarjev 1
  • Alina Zupan 15:22 12.december 2013.

    Dobro pa saj ni v interesu Hypo leasingu, da bo sedaj občini NM delal parke, pa kej vi živite. To je delo župana in občine. Samo očitno imamo v NM nesposobnega župana, ki je tudi odgovoren da je tale propadla ...prikaži več zgradba v takšnem stanju in da te zadeve niso prej rešili. Kot vem, je Hypo leasing dajal pobudo da se to uredi, samo na občini ni bilo posluha. Sedaj se končno nekaj premika in upam, da bodo tole mestno sramoto uredili.