Slovenija
16011 ogledov

V Portorožu: Poljak Srbu ni dovolil iz lokala

Daljinsko centralno zaklepanje Profimedias
38-letni Srb v Portorožu kradel s pomočjo elektronske naprave za motenje daljinskega zaklepanja.

"V ponedeljek, 14. avgusta 2017, smo bili ob 10.53 obveščeni o drzni tatvini v Porotoržu. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik parkiral osebni avtomobil znamke Mercedes Benz, poljskih registrskih številk, zatem pa odšel po parkirni listek. Medtem je nekdo na sicer za enkrat še neugotovljen način, vendar najverjetneje z elektronsko napravo za motenje daljinskega zaklepanja vozil, onemogočil zaklepanje osebnega avtomobila in pristopil do vozila. Odprl je sopotnikova vrata, preiskal predala armaturne plošče in ukradel 1330 poljskih zoltov v bankovcih (približno 320 evrov). S tem je pokazal svojo posebno predrznost, saj je to storil medtem, ko je bil oškodovanec le približno 15 metrov od vozila, v bližini pa je bila tudi njegova žena," so sporočili s koprske policijske uprave. 

Grčija - lokali | Avtor: Robi Grmek Robi Grmek

Žena ga je opazila, a je pobegnil, prijeti so ga poskušali tudi mimoidoči, a niso bili uspešni, poklicali so policiste, v enem od portoroških lokalov do prihoda policistov uspel zadržati kar oškodovanec. 

Policisti prijeli 38-letnega državljana Srbije, ki je imel pri sebi napravo za prestrezanje signala daljinca za zaklepanje vozila. Ugotovili so, da je bil v Sloveniji že večkrat obravnavan za istovrstna kazniva dejanja.

Ovadili so ga za veliko tatvino, preiskovalni sodnik pa je odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • jozicamurn 14:25 20.avgust 2017.

    Prosim za ime in priimek kriminalca, to bi moralo biti javno na oglasni deski zapisano in seveda poleg tudi starost (no vsaj to poznamo). Šele potem lahko rečemo, če je sploh dejansko Srb ali pa z Marsa.

  • jerneja45 22:47 18.avgust 2017.

    Zapakirat barabo in ga s hitro pošto poslat v Srbijo. Tam naj krade, baraba!

  • mirror 17:17 18.avgust 2017.

    Izgon in 10 let prepovedi vstopa.