Slovenija
30 ogledov

V Tiku napovedujejo stavko

Kljub obljubam uprave, da bodo do danes prejeli junijske plače, zaposleni v tržiškem Tiku tega niso dočakali. Če uprava obljube ne uresniči do ponedeljka, bodo stavkali.

Direktor Benjamin Štern zagotavlja, da bodo izplačila opravljena ta teden; delavci pa opozarjajo: če plač na njihovem računu ne bo najkasneje do ponedeljka, bodo zaustavili proizvodnjo.

Dobili smo veliko obljub, in če se do ponedeljka ne bo nič zgodilo, bomo v skladu z vsemi pravili začeli opozorilno stavko. Če plače bodo, pa bomo stavko zamrznili in jo izvedli, če se vodstvo ne bo držalo dogovorjenih rokov za izplačilo julijske in avgustovske plače.
Matevž Štrukelj

Plače obljubljali za današnji dan
28 zaposlenih v tržiškem podjetju za obdelavo pločevine je namreč na začetku avgusta prejelo le tretjino junijske plače, še vedno pa čakajo njen preostanek in plačo za julij. Ko so vodstvu podjetja zagrozili s stavko in inšpekcijo, so dobili pisno obljubo, da bodo junijske plače v celoti izplačane do današnjega dne.

Po stavki poti nazaj ne bo več?
Kot pravi vodja sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI) v Tiku Matevž Štrukelj, od obljub ne morejo živeti, zato so pripravljeni izvesti opozorilno stavko. Vendar pa se boji, da če bo do tega res prišlo, poti nazaj za Tiko ne bo več.

Podjetje je v hudih likvidnostnih težavah, saj lastnik in največji naročnik Izolacija Kepic, ki ima skupaj s povezanimi podjetji več kot deset milijonov evrov dolga, nima sredstev za plačilo naročil, niti za nakup materialov. Nekdaj uspešno slovensko podjetje ima tako že nekaj časa blokirane račune.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.