Slovenija
15 ogledov

V tretje gre rado

Pes Darcy na antibiotikih in protibolečinskih tabletah čaka na okrevanje. (Foto: Žurnal24 main
Pes. Lastnik je za lov na psa plačal 230 evrov. Grozi mu še globa.

Polona Samec iz zavetišča Horjul je s pomočjo veterinarskega inšpektorja po slabih dveh mesecih in v tretjem poskusu končno odlovila poškodovanega psa na območju Pivke. Pes je bil lastniški, a se mu je lastnik takoj po najdbi odpovedal. “Lastnik trdi, da mu je pes ušel in da je bil prepričan, da so mu ga vzeli Italijani,” pravi Samčeva. Čudi pa jo, da lastnik pobega kar dva meseca ni prijavil. Ker obstaja sum, da je psa Darcyja namerno zapustil, mu grozi kazen veterinarskega inšpektorja. Na koprskem območnem uradu sicer še poteka ugotovitveni postopek, so pojasnili na veterinarski upravi.

Za tri love plačal 230 evrov

Inšpektor in Samčeva sta poškodovanega psa prvič lovila pred slabima dvema mesecema, ko ga je zbil avto. Ker je pes boječ in agresiven, sta ga ulovila šele v tretjem poskusu v začetku tedna. Lastniku so v zavetišču zaračunali tri odlove, in sicer 230 evrov, sprejetja psa v zavetišče pa niso računali.

Darcy je po besedah Polone v zelo slabem psihičnem in fizičnem stanju. Ker ji je lastnik povedal, da je bil pred pobegom prijazen in zaupljiv, ima zanj še upanje in čaka, da si opomore.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.