Slovenija
14 ogledov

Varčujejo pri demontaži

Bralci so nas opozorili, da ostanki novoletnega okrasja sredi poletja "delujejo Žurnal24 main
Novoletna okrasitev. Del drage okrasitve niso pospravili, ker MOM varčuje z javnimi sredstvi.

Del novoletne okrasitve mesta, ki so jo na občini poimenovali Vilin klobčič in je že lani razburjala zaradi porabe kar 200 tisoč evrov proračunskih sredstev, še vedno ni odstranjen z mestnih ulic.

Bojijo se poškodb
Po Gosposki in Slovenski ulici je še vedno nameščena novoletna okrasitev, ki predstavlja svetlobno mrežo. Na Mestni občini Maribor (MOM) so nam zatrdili, da je niso pozabili odstraniti, ampak tako varčujejo z javnimi sredstvi. “Odstranili smo samo okraske v pešconi, za tako imenovano vilinsko nit pa smo sprejeli odločitev, da je zaradi nižjih stroškov in morebitnih poškodb svetlečih cevi ne odstranjujemo,” so sporočili z občine. Niso pa nam sporočili, koliko denarja smo davkoplačevalci s to potezo prihranili. Naj spomnimo, da bo nov koncept novoletne okrasitev zaživel do leta 2012, ko bo Maribor evropska prestolnica kulture. Do takrat se bo iz proračuna MOM za novoletne lučke porabilo vsaj 800 tisoč evrov.

Ovira za reševanje
Če bi se zgodil požar na območju, kjer še niso odstranjeni svetlobni okraski, pa bi pri reševanju nepremičnin ali celo ljudi imeli težave tudi mariborski gasilci. “Zagotovo to za reševanje predstavlja oviro, saj bi najprej morali odstraniti takšno napeljavo, da bi lahko začeli reševanje,” je že pred časom razložil Aleš Ciringer, poveljnik mariborskih poklicnih gasilcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.