Slovenija
44 ogledov

Varnost eRecepta še slaba

ljubljana: 17.05.2007, farmacevtka, vrsta ljudi, stranke, zdravila, dnevi lekarn Bou0161tjan Tacolljubljana: 17.05.2007, farmacevtka, vrsta ljudi, stranke, zdrav
Sistem bi lahko začel delovati šele konec maja.

Elektronski recept po podatkih ministrstva za zdravje trenutno uporablja 32 izvajalcev zdravstvenih dejavnosti. Na ministrstvu, kjer so sprva napovedovali, da bo program, ki omogoča uporabo eRecepta, na računalnikih vseh izvajalcev nameščen do konca minulega leta, zdaj napovedujejo, da bo dejanska uporaba in elektronsko predpisovanje postopoma zaživelo v prvih mesecih tega leta.

Podaljšana pilotna faza


Vendar bo tudi to težko uresničljivo. "V fazi testiranja je bilo ugotovljenih veliko tehničnih nepravilnosti, zaradi katerih je bila zanesljivost delovanja sistema precej slaba, zato se je pilotna faza podaljšala. Tudi v trenutni fazi, ko je napovedano postopno širjenje eRecepta na nacionalno raven, sistem še ni dovolj zanesljiv," pravijo na Lekarniški zbornici Slovenije (LZS). V pilotnem projektu uvajanja eRecepta, ki se je končal konec januarja, je bilo vključenih 13 lekarn, kar je približno štiri odstotke vseh javnih lekarniških zavodov. Prehod na le elektronsko obliko recepta bo mogoč šele, ko bodo v sistem vse vključene lekarne – to bo predvidoma konec maja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.