Slovenija
31994 ogledov

Prihajajo močne nevihte, tudi možnost tromb

nevihta EPA
Popoldne vročinska nevihta zajela Štajersko, najhuje je bilo v Mariboru in na Ptuju. Zaradi fronte, ki bo ponoči potovala čez Slovenijo, številne nevihte ter tudi neurja s točo.

Iz smeri Italije se preko Jadrana proti Hrvaški obali (Istra, Kvarner, Dalmacija) pomika sistem neviht z močnimi neurji, ki jih spremljajo siloviti sunki vetra, močni nalivi in toča. Obstaja tudi manjša verjetnost nastanka vodnih tromb, poroča portal neurja.si.

Močan nevihtni veter lahko doseže sunke 100 km/h. Pozor, če ste v kampu!

Čez Slovenijo potuje vremenska fronta, nevihte se bodo razvile v večjem delu države, ponekod tudi neurja z nalivi, močnim vetrom in točo. Nevihte bodo potovale iz smeri Avstrije in Italije proti jugovzhodu države.

Nekaj po 21. uri so se nevihte razvnele v Ljubljani in Trzinu. Uprava za zaščito in reševanje poroča o več podrtih drevesih v Ljubljani, gasilci so podrto drevo odstranjevali tudi v Trzinu. Na objektu na Celovški cesti v Ljubljani je veter dvignil streho.

V popoldanskih urah so nevihte že divjale na Štajerskem. Veter je odkrival strehe v Mariboru in okolici. Večkrat so morali gasilci posredovati v Hočah in na Miklavžu. Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih podrtih drevesih. V okolici Ptuja imajo gasilci polne roke dela s črpanjem vode iz kleti, siloviti sunki vetra so odkrivali stehe.

Neurje z močnim vetrom, dežjem in tudi točo je klestilo po krajih v Ljutomeru in Ormožu. Nevihta je nato potovala v smeri Lendave.

Toča je ponekod uničila čisto vse. V Bratonečicah blizu Ormoža je po poročanju sobota.info nastala nepopravljiva škoda.



V Slovenji vasi je veter podrl reklamne panoje, ki so padli na avto. V okolici Ptuja in v Prlekiji je spet pustošila toča.

Ob obali zvečer obstaja velika verjetnost močnih sunkov zahodnega do jugozahodnega vetra. Največje hitrosti bodo do okoli 100
kilometrov na uro.

Zaradi napovedanih neurij bo do nadaljnjega tudi čez noč odprta garažna hiša Citycentra Celje, brezplačno parkiranje bo ponoči omogočeno tudi v garažnih hišah Mercatorjevih centrov.

Nevihta ponoči pozor Slovenija Arso izdal novo opozorilo
Po podatkih Arsa bodo nevihte ponoči ponehale, ponekod pa se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine. V sredo bo v notranjosti Slovenije sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, na Primorskem in v Pomurju pa delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod spet zavlekle v večer.

V četrtek pa bo po napovedih Arsa delno jasno in večinoma suho.

V sredo bodo temperature ostale pod 30 stopinjami Celzija. V petek, soboto in nedeljo se bodo temperature čez gibale okoli 25 stopinj. Vročina se bo predvidoma vrnila že na začetku prihodnjega tedna.
Komentarjev 2
  • e7ffa1739eeecd670989672ef076a4bdd096e04e 12:46 13.julij 2017.

    Saj lepo da ste malo prenovili stran in vse ampak nekaj ključnega pri novicah ste pa izpustili. To je ČAS in DATUM prispevka! Mene kot bralca zanima kdaj je bila novica objavljena in kdaj je bila posodobljena, če je bila. ...prikaži več Gre se za to da vem ali je novica ažurna ali ne.

  • Žurnalček 20:13 12.julij 2017.

    Tkole , ko boste odstranili tole mrtvaško barvo, ki ste jo nanesli z velikim pompom , me obvestite , do takrat pa adijo ! Grem na RTS SLO MMC ,, ker imajo tam lepe barve , take kot ste jih ...prikaži več imeli včasih tudi vi . Ćao !