Slovenija
21 ogledov

Virantovi predstavili svojih pet ukrepov

Janez Sušteršič Suzana Kos
Nova vlada bo morala takoj po volitvah izvesti pet nujnih ukrepov, za katere se zavzema Virantova lista, je danes na spletni strani zapisal podpredsednik liste Janez Šušteršič. Nova vlada bo morala ponovno zagnati gospodarstvo in zaposlovanje, pri čemer Šušteršič kot prvi ukrep navaja znižanje javne porabe.

Kot drugo nalogo nove vlade so v stranki navedli investicijski zagon gospodarstva. Kot je pojasnil Janez Šušteršič, moramo rešiti problem Nove ljubljanske banke (NLB), če želimo sprostiti financiranje gospodarstva. NLB po njegovih besedah potrebuje strateškega lastnika, da bo spet služila gospodarstvu in ne lobijem.

Vlada bo morala tudi poenostaviti poslovno okolje v Sloveniji, da bodo domača in tuja podjetja v Sloveniji rada investirala in da bodo tukaj prepoznala svoje poslovne priložnosti, meni Šušteršič.
Po njegovem mnenju so nujne davčne olajšave za zaposlovanje. Ko bodo podjetja investirala, bodo s tem ustvarjala tudi nova delovna mesta, je pojasnil Šušteršič. Peti nujni ukrep nove vlade pa je po njegovih besedah delujoča pravna država.

Državljanska lista Gregorja Viranta je sicer danes v Kočevju predstavila program stranke s poudarkom na viziji ustvarjanja pogojev za uspešnejši razvoj gospodarstva.

Komentarjev 4
  • Dixon 07:49 23.november 2011.

    Virant bo pregorel, nima svojega pravega programa, kandidati so sami bivši birokrati, razni načelniki upravnih enot ipd., pravih podpornikov nimajo, razen tistih, ki jih tišijo v ospredje medijske pozornosti, da jim prodajo glasove ukradene prevaranim volivcev. Virant nima izkušenj in ...prikaži več pravih ljudi, da bi naredil kaj konkretnega, ostalo bo pri govoričenju, četudi bi zmagal volitve in postal mandatar, bi državno politiko spet vodili drugi, dobili bi novo lutko.

  • pilotko 07:10 23.november 2011.

    Virant se je spotaknil zaradi družinske epidemije lakomnosti že na začetku in že zagarantirano mandatarstvo "novega" brezmadežnega obraza je šlo po ...Roko na srce,tudi Golubič in Kresalka nista nič ukradla pa vidimo kaj je z njunima strankama. Virant se ...prikaži veče zdaj drži le še zaradi ljudi okrog sebe in zdaj bi v ospredje rad potisnil v drek aktivista brez politike Pezdirja z ženo na listi. Tudi sem že piha veter želje po denarju za vsako ceno. Sicer pa jih bo Janša v koaliciji povozil, ker itak gonijo že povedano,tako kot se dela na njihovih faksih, realni kruti svet pa je nekaj drugega.

  • KOJAK 22:09 22.november 2011.

    A če jaz napišem, da sem izumil toplo vodo me boš tudi napizdil in mi povedal, da jo je veliko pred mano izumil že Janša?