Slovenija
2404 ogledov

V domu upokojencev se je okužba še razširila

starostniki Anže Petkovšek
V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah se je okužba z novim koronavirusom, potem ko so v sredo potrdili prvi primer pri eni od zaposlenih, do danes razširila že na tri zaposlene in šest stanovalcev.

Kot je sporočila direktorica doma Gordana Drimel, v katere oskrbujejo 70 ljudi, imajo še trije stanovalci povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevajo, da so okuženi. Po besedah direktorice imajo tako oskrbovanci kot zaposleni zaenkrat samo povišano temperaturo in drugih bolezenskih znakov ne kažejo.

Sicer pa so v šmarskem domu zaposlene dodatno angažirali za razkuževanje prostorov in vzpostavljajo dodatne izolacijske prostore. Poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.

Prav tako so po besedah Drimelove v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite, zdravstvenim domom, epidemiologom nacionalnega inštituta za javno zdravje, od katerega še čakajo dodatna navodila.

Študentski domovi Cleaning. Slovenija Šole še dolgo ne bo: Vanje bodo namestili zdravstveno osebje

Iz šmarskega zdravstvenega doma so domu upokojencev iz svojih sredstev zagotovili nekaj zaščitne opreme, pomoč pa so jim ponudili tudi že nekateri drugi domovi za starostnike po Sloveniji.

Po do zdaj znanih podatkih je občina Šmarje pri Jelšah s kronavirusom najbolj obremenjena občina v Sloveniji. Po zadnjih podatkih je v občini 26 okuženi, ocenjujejo pa, da je številka veliko večja. Po besedah župana Matije Čakša naj bi jih bilo več kot 100.

Kritično tudi v Slovenj Gradcu

Med zaposlenimi v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so okužbo z novim koronavirusom potrdili še pri eni zaposleni osebi, ki je bila že doma v samoizolaciji, tako da imajo zdaj skupno potrjenih pet okužb med zaposlenimi, poroča STA. Čakajo še na rezultat brisa pri eni bolnici. Zaščitnega materiala za delo v zdajšnjih razmerah imajo za približno teden dni.

slovenija 16.01.14. Boxmark Leather, sivilje, foto: mojca marot Priprave za zagon Slovenija Že v torek slovenska proizvodnja zaščitnih mask

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice