Slovenija
4537 ogledov

Vlada spremenila odlok glede ponujanja alkoholnih pijač

alkohol Shutterstock
NOVO: Osebni prevzem blaga ali hrane je še vedno dovoljen, vendar brez alkohola in alkoholnih pijač.

V dokumentih, ki jih je v četrtek sprejela vlada, izstopa sprememba Odloka, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije.

Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, je vlada ta odlok sprejela 16. novembra 2020, zdaj pa ga je dopolnila s spremembo pri osebnem prevzemu blaga na prevzemnih mestih. "Osebni prevzem blaga ali hrane je še vedno dovoljen, vendar brez alkohola in alkoholnih pijač, na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, med 6. in 21. uro. Konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah še vedno ni dovoljeno," piše v vladnem dokumentu. Spremembe odloka bodo sicer začele veljati v ponedeljek, 7. decembra.

Cepljenje proti covid-19 COVID-19 V SLO Zdravje Prva pošiljka cepiva bo zelo omejena, komu bo namenjeno

Vlada podaljšala ukrepe

Vlada je sicer danes predstavila načrt sproščanja ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ker trenutna epidemiološka tega še ne omogoča, je zanekrat še podaljšala dosedanje, stroge ukrepe iz tako imenovane črne faze. 

Tomaž Gantar covid-19 Slovenija Gantar povedal tudi, kdaj bodo ocenjevali povprečje za sproščanje ukrepov

Za sedem dni so podaljšali omejitve o zbiranjih, prireditvah in prodaji blaga in storitev, za 14 dni so podaljšali odlok o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah.

Kršenje ukrepov še vedno problem

Zdravstveni inšpektorat in policija sta poročala vladi o opravljenih nadzorih glede ukrepov v epidemiji covida-19 v prejšnjem tednu. Zdravstveni inšpektorat in inšpekcijski organi so v preteklem tednu opravili skupno 2183 nadzorov. Izrekli so 38 prekrškovnih sankcij, 252 opozoril in 101 upravni ukrep, še piše v dokumentih vlade. 

Policija pa je od 24. do 30. novembra prejela 200 prijav o kršitvah odloka o omejitvi zbiranja in gibanja, 1575 kršitev pa je policija zaznala sama. Izrekla je 1009 opozoril ali ukazov po zakonu o nalogah in pooblastilih policije ali zakonu o nalezljivih boleznih in uvedla 763 prekrškovnih postopkov po zakonu o nalezljivih boleznih. Policija je v tem obdobju na meji izdala 1682 potrdil o napotitvi v karanteno na domu, so še zapisali v sporočilu po seji vlade.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarjev 3
  • Pepe007 08:16 04.december 2020.

    Nerodno, ponudniki kuhančka na stojnicah se bodo morali odločiti, če priznajo, da njihov zvarek ne vsebuje ne vina in ne alkohola, ali pa prenehati s prodajo.

  • Avatar Leon
    Leon 08:09 04.december 2020.

    Dovoljena je dostava kokaina in ostalih opojnih sredstev .

  • Avatar ovca
    ovca 22:06 03.december 2020.

    Dobra vladina logika. Oni se ga veselo nalivajo,drzavljani se ne smemo. Povprecje je statistika,seveda. Vsi smo zmerni pivci. 🤣😂🤣 Pa naj se kdo trdi,da statistika ne laze 😂😂😂 Solski primer,kaj je statistika (za telebane).