Slovenija
23743 ogledov

Vreme: "Nekaj možnosti, da se bo zima vrnila, je"

vreme sneg
1/4
Shutterstock
Napovedi, ki pogledujejo tri do štiri tedne v prihodnost, ne izključujejo možnosti, da se bo zima vrnila.

Pred nami je vremensko lep konec tedna. Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale od 5 do 10 stopinj Celzija, na Primorskem do 13, jutri pa od 7 do 12 stopinj Celzija. Ob za ta čas visokih temperaturah si malokdo misli, da bi zima lahko še pokazala svojo moč, konec koncev se bo čez mesec dni začela meteorološka pomlad.

"Iz napovedi za tri, štiri tedne naprej, ki še zdaleč niso tako zanesljive, je videti, da je nekaj možnosti, da se bo zima vsaj nekoliko vrnila," je za Val 202 povedal dežurni meteorolog Andrej Velkavrh. "Kaže morda, da se bo po kakšnih desetih dneh ali še prej temperaturni trend obrnil spet navzdol."

Iznad zahodne Evrope se nam trenutno bliža topla fronta. Zvečer in ponoči se bo v višinah segrelo, zaradi česar se bo temperaturni obrat, ki je prisoten že nekaj časa, spet okrepil. V soboto bo sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo občasno lahko pojavila tudi ob morju.

Jutranja megla | Avtor: Profimedia Profimedia

V nedeljo bo ob morju in na Goriškem pretežno oblačno ali megleno. Drugje bo delno jasno z nekaj jutranje megle po kotlinah. V ponedeljek se bo oblačnost iznad Primorske razširila nad Notranjsko. Drugje bo še delno jasno in zjutraj ponekod megleno. Na Primorskem se lahko zgodi, da bo iz nizke oblačnosti lahko občasno rosilo ali rahlo deževalo.

Vsaj tja do torka oziroma srede bo nad našimi kraji precej topla zračna masa. Počasi se bo vremenski režim obrnil v jugozahodni tip vremena, saj bomo prišli pod vpliv jugozahodnih vetrov. Pričakujemo lahko, da bo jugozahodni veter začel pihati v ponedeljek. V prvi polovici tedna bo tako deloma jasno in dokaj toplo. V drugi polovici tedna bo prevladovalo oblačno vreme. V petek bo na zahodu rahlo deževalo, v soboto pa bo dež predvidoma zajel večji del Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar jate
    jate 15:23 02.februar 2024.

    ma samo naj že enkrat pride ta Zima,kot se spodobi