Slovenija
70483 ogledov

Vreme: Ta nadloga nas bo dosegla v soboto zvečer!

Majsko vreme Profimedia
Arso opozarja pred pojavom, ki bo dosegel tudi Slovenijo.

"V prihodnjih dneh bo vreme nad Slovenijo nestabilno, prisotna bo značilna pomladanska konvekcija," na Twitterju pišejo pri Agenciji za okolje. "Vreme bo zaznamovala spremenljiva oblačnost s posameznimi plohami in nevihtami."

Puščavski pesek tudi nad Slovenijo

Opozarjajo tudi, da bo v soboto zvečer puščavski prah iznad Sahare dosegel večji del Italije, Jadrana in Balkana ter tudi Slovenijo.

Arso sicer za danes zvečer napoveduje še nekaj krajevnih ploh, ponoči pa bodo padavine povsod ponehale. "Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V soboto bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale le posamezne plohe in nevihte, zvečer in v noči na nedeljo pa bodo zajele večji del Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na vzhodu okoli 24 stopinj Celzija.

V nedeljo spremenljivo oblačno

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne in severne Slovenije se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo izrazitejše v Posočju. Sprva bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ki se bo popoldne obračal na severno smer.

V noči na ponedeljek dež

V noči na ponedeljek bo dež zajel vso državo, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije spustila do nadmorske višine okoli 800 m. Na Primorskem bo zapihala burja.

V ponedeljek dopoldne bodo padavine ponehale, popoldne se bo postopno jasnilo. Hladneje bo.

V torek bo deloma jasno z dokaj svežim jutrom.

"Nad zahodnim in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje," razlagajo pri Arsu. "Z jugozahodnimi vetrovi priteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak."

Od 4. do 9. maja

Nad Evropo bodo pihali razmeroma močni zonalni vetrovi. Napoved oscilacij polarne fronte v takem toku ni zanesljiva in se še spreminja.

 | Avtor:

V torek bo deloma jasno z razmeroma svežim jutrom. "Od srede naprej bodo občasno možni vplivi vremenskih front, a jih terminsko še ni moč napovedati," še napoveduejejo pri Arsu. "Popoldanske temperature bodo večinoma med 15 in 20 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Dusan21 21:48 30.april 2021.

    Vreme, nadloga, HALO, nadloga se nam dogaja ob petkih, za praznike pa nadloga že kuri kresove sredi ljubljane, kot kristjani pred Turki, a janičarji so ostali do danes na teh prostorih, spomin nanje je Vipleta Tomić in njeni sotrpini, te ...prikaži več janičarje je trba izključi iz družbe, ti nam Slovencem delajo sramoto v Evropi, lajajo, hočejo gristi, bevskajo kot stekli psi in narod je prisiljen gledat, poslušat te izprijence, ki so se zalezli v Slovensko družbo, Rajići, Šarci, Karažije še čisti slovenci