Slovenija
43518 ogledov

Vreme: V torek prihaja fronta, tako kaže za sneg

Sneg Profimedia
V prihodnjih dneh lahko pričakujemo več poslabšanj vremena, ki bodo prinesla tudi obilnejše padavine.

V zadnjih dneh so se v atmosferi zgodile velike spremembe, pogojene tudi s sončno aktivnostjo, zaradi česar je trenutno vremenska slika povsem drugačna, kot je kazalo še pred tednom dni. Ekipa vremenskega portala Ciklon.si  napoveduje, da "bo v naslednjih dneh še nekaj zimskega vremena, dokler blokada nad Grenlandijo dokončno ne popusti".

V naslednjem tednu lahko pričakujemo več poslabšanj. Prvo prihaja v noči na torek, ko bo največ padavin na jugu države. Meja sneženja bo verjetno na okoli 500-500 metrih nadmorske višine. "Padavine bodo čez dan od zahoda postopno ponehale, na jugovzhodu šele proti večeru. Padavine se bodo začele spet pojavljati v noči na sredo, takrat bi tudi po nižinah po vsej verjetnosti rahlo snežilo, vendar bo količina padavin majhna," je v napovedi zapisal Gregor Skok. V sredo se bomo zbudili v hladno jutro. 

Padavin s tem še ne bo konec. "Po skupinskem izračunu pričakujemo obilne padavine v zahodni Sloveniji od četrtkovega popoldneva do petkovega jutra. Od severa se bo v petek čez dan začel proces ohlajanja, prehodno bo zapihal severni veter in meja sneženja se bo hitro spuščala. V noči na soboto bi lahko bilo marsikaj, če bo proces ohlajanja hitrejši in bodo padavine še vztrajale," dodaja. Do 15. decembra naj bi nato nad Evropo vztrajalo razmeroma milo vreme.


Nedelja na zahodu sončna, drugje spremenljivo oblačno

V nedeljo čez dan bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na zahodu države. Ponekod bo pihal severni veter. 
V ponedeljek bo oblačno. Zapihal bo jugozahodnik. Popoldne bo na zahodu in jugu začelo rahlo deževati. Padavine bodo v noči na torek zajele večji del Slovenije. V zatišnih alpskih dolinah bo lahko snežilo do nižin. V torek dopoldne bodo padavine od zahoda ponehale, oblačnost pa se bo trgala. Topleje bo.

"V sredo bo prevladovalo sončno vreme z meglo po nekaterih nižinah. V noči na četrtek so bo od zahoda začelo oblačiti. Ponoči bo na zahodu začelo deževati in padavine se bodo v četrtek čez dan okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Snežilo bo le v zatišnih alpskih dolinah ter v visokogorju. Petek bo oblačen in deževen. Padavine bodo postopno slabele. Tudi za vikend bo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. Od ponedeljka dalje pa se bo vreme malo umirilo," napovedujejo na agenciji za okolje.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • darefoks 21:58 25.november 2023.

    ker so tud oni drekaci kot ciklon

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 19:27 25.november 2023.

    Tale Ciklon vedno zgreši. Ne vem zakaj ga tako povzemate .