Slovenija
24 ogledov

Vrtali naj bi do začetka julija

“Krivdo za zastoj pri gradnji neupravičeno valijo na nas, krajane. V praksi naj Žurnal24 main
Predor Markovec. Izvajalec in Dars bi minirali, krajani so nezadovoljni.

“Od prvega dne se zavzemamo, da bi se predor zgradil čim prej, vendar ne v breme prebivalcev in njihovega premoženja,” poudarja Patrik Peroša, predsednik Krajevne skupnosti Žusterna, ki se je odzval na izjave Mateje Duhovnik, predsednice uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Duhovnikova je med drugim izjavila, da bi bila pri gradnji predora Markovec s koprske strani na poseljenih lokacijah primernejša metoda mikrominiranje in da je vrtanje 24 ur na dan bolj moteče.

Minirajo tudi opolnoči
Boštjan Lovšin,
predsednik komisije za nadzor nad gradnjo, pa o tem dvomi, saj naj bi se v praksi pokazalo, da se izvajalci ne držijo dogovorov. “Zadnji mesec se na izolski strani minira tudi desetkrat na dan, celo opolnoči ali ob štirih zjutraj. Zato se številni krajani pritožujejo,” izpostavlja Lovšin.

Na Darsu pa so včeraj sporočili, da bo zaradi nestrinjanja krajanov Alpine Bau nadaljeval izkopna dela z vrtanjem najpozneje do začetka julija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.