Slovenija
1288 ogledov

Vrtci bodo tu po novem dražji

svetila, LED svetila, položnica, elektrika Profimedia
Podražitev vrtcev od 7 do 10,5 odstotka.

Občinski svet občine Mokronog-Trebelno je na sredini seji potrdil rebalans letošnjega proračuna, ki predvideva za 11 odstotkov višje prihodke in za 19 odstotkov višje izdatke od veljavnega proračuna. Potrdili so tudi zvišanje cen vrtcev. Te bodo višje za od sedem do 10,5 odstotka.

Po sprejetem rebalansu občinskega proračuna bodo prihodki v letošnjem proračuna znašali 5,4 milijona evrov, kar je 11,3 odstotka več, kot je bilo predvideno sprva, odhodki pa bodo znašali 5,5 milijona evrov oz. 19,1 odstotka več od prvotno predvidenega. Za naložbe bo po novem letos namenjeno 2,2 milijona evrov oziroma 34,3 odstotka več, kot je bilo načrtovani sprva.

"Najpomembnejše naložbe letošnjega leta se nanašajo na iskanje novega vodnega vira za vodovod Mokronog, izgradnjo pločnika in kolesarske steze v Hrastovici, izgradnjo sončnih elektrarn na strehah obeh šol in občinski stavbi, nakup gradu Mokronog in osnovno ureditev okolice, ki jo bomo začeli s čistilno akcijo, na katero 2. marca vabimo vse občane," besede župana Franca Glušiča povzema sporočilo za javnost.

Občinski svet je potrdil tudi nove, višje cene vrtca. Po novem bo cena za 1. starostno obdobje znašala 656,54 evra oz. 10,48-odstotka več kot zdaj, za drugo starostno obdobje bo cena 472,09 evra oz. 9,32-odstotka več in za kombinirani oddelek 529,70 evra ali 6,85-odstotka več.

Občinski svet je potrdil tudi letne programe socialnega in zdravstvenega varstva, kulture in športa ter turizma, ki so podlaga za pripravo razpisov za sofinanciranje programov in projektov na teh področjih. Sredstva za omenjene letne programe občina povečuje skoraj za polovico v primerjavi z lansko realizacijo, so še sporočili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 14:15 22.februar 2024.

    Na osnovi koga in česa..