Slovenija
9 ogledov

Vrtec v gradnjo, malčki ven

Gradnja vrtca narekuje v centru mesta novo dovozno cesto, nad čemer se krajani ž Žurnal24 main
“Tako kot cestarje vsako leto preseneti sneg, je vodstvo vrtca presenetilo, da bo treba zaradi rušitve stavbe dva oddelka malčkov preseliti,” je nekoliko pikro dejal župan Srečko Ocvirk.

Gradnja je bila namreč načrtovana ter konec oktobra sta občina in podjetje Gradis že podpisala pogodbo za adaptacijo in dozidavo vrtca Ciciban, ocenjenega na dobre tri milijone evrov.

Malčki v knjižnici
Dva oddelka malčkov bosta na nov vrtec počakala v prostorih nekdanje občinske knjižnice, ki jo trenutno preurejajo za potrebe vrtca. ˝Našli smo razmeroma ustrezen prostor, edina težava je v tem, da izhod iz stavbe vodi na prometno cesto,˝ je novo lokacijo ocenil sevniški župan. Prepričan je, da bo vrtec uspešno prebrodil obdobje do selitve v nov vrtec. Po dva oddelka bosta ostala na novi lokaciji predvidoma po eno leto. Gradnja bo potekala v dveh fazah. Najprej bodo porušili del starih stavb in do septembra 2009 zgradili nove, drugi del vrtca pa naj bi bil zgrajen do septembra 2010. Na 2.000 kvadratnih metrih novih površin bo prostora za 14 igralnic.

Novi vrtci
V četrtek bodo pri stari šoli v Krmelju odprli prenovljene prostore za en oddelek vrtca, že letos jeseni pa naj bi en oddelek vrtca dobili tudi na Blanci. Ustrezne prostore že imajo, kadre tudi, potrebna bodo le manjša vlaganja, pravijo na sevniški občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.