Slovenija
2535 ogledov

Z avta ukradel vse štiri gume in nanj dal druge

Redni pregled polnilnega tlaka v pnevmatikah opravljajte vsaj enkrat na mesec. Žurnal24 main
Neznanec je z osebnega vozila ukradel vse štiri pnevmatike s platišči in na vozilo namestil štiri druge.

Celjski policisti so obravnavali primer tatvine pnevmatik. "V Celju, na Ulici XIV. divizije, je neznani storilec z osebnega vozila ukradel vse štiri pnevmatike s platišči in na vozilo nato namestil štiri druge pnevmatike s platišči. Lastniku je povzročil za dobrih 2.000 evrov materialne škode," so sporočili. 

Ob tem policisti opozarjajo, da ne pozabite na varnost svojega premoženja tudi v času velikonočnih praznikov. "Poskrbite za svoje vozilo na parkirišču, da ne bo postalo tarča tatov in vlomilcev. V vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov. Svoja vozila primerno zavarujte. Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik ter vklopite alarmno napravo. Izogibajte se parkiranju na neosvetljenih ulicah ali parkiriščih."

Lastnikom stanovanj in stanovanjskih hiš, ki se odpravljajo za več dni od doma, svetujejo, da pred odhodom preverijo, ali so vsa vrata in okna dobro zaprta in zaklenjen, ne pozabijo zapreti plina in vode ter izklopiti elektrike, predvsem na aparatih.

Pred odhodom je smiselno znance ali sosede, ki jim zaupate, prositi, naj popazijo na vaše stanovanje, dnevno praznijo poštni nabiralnik, vrednejše predmete pa pospravite na varno. Lastniki naj poskrbijo tudi, da dom ne bo kazal znakov, da vas ni. 

Za osnovno samozaščitno ravnanje naj poskrbijo tudi lastniki poslovnih prostorov, pisarn in podjetij. 

V primeru vloma je treba takoj poklicati na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo. "Ne vstopajte, saj se storilec lahko še vedno zadržuje v objektu. Ne spreminjajte kraja kaznivega dejanja in ne uničujte sledi, ki so pomembne za nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja (ne dotikajte se stvari, ne sprehajajte se po prostoru ...). Tudi če ugotovite, da so bili vlomilci pri sosedu, ko ga ni bilo doma, takoj obvestite policijo," svetujejo na policiji. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Michel Franco HD
    Michel Franco HD 09:58 03.april 2024.

    To je primer 'fer' lopova. Vsaj oškodovancu ni zagrenil življenja, v smislu ni zamudil v službo, šolo,...... , zdravniški pregled,.......

  • andrija 09:10 30.marec 2024.

    15,marca je blo treba menjat zimske gume z letnimi,je pač zamenjal