Slovenija
29 ogledov

Za 1. maj v Gadafijev raj

Državljanska vojna je deželo neskončnih sipin in starodavnih mest povsem razdeja Žurnal24 main
Sanjska Libija. Slovenske turistične agencije še vedno ponujajo potovanja v deželo, kjer divja državljanska vojna.

"Doživite Libijo, eno izmed največjih afriških držav ter južno sosedo Tunizije v času, ko ji še vlada Gadafi," je zapisano na spletni strani potovalne agencije Intelekta. Njen direktor Boris Farkaš je glede nadaljnje ponudbe potovanj v Libijo (odhod naj bi bil 4. maja) dejal: "Zaradi položaja v Libiji so vsa potovanja v to deželo odpovedana oziroma za njih sploh ni bilo prijavljenih."

MZZ potovanja odsvetuje
Ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ) iz varnostnih razlogov še vedno odsvetuje vsa potovanja v Libijo. "Na nas se ni obrnil noben slovenski državljan, ki bi potreboval konzularno pomoč," so še dodali.

Potovanja v državo, kjer divja krvava državljanska vojna, na svoji spletni strani ponujajo tudi pri agenciji Palma. Prvi predviden termin je 27. april. "Programski del potovanja pripravljamo leto dni vnaprej, zato je v našo ponudbo vključena tudi Libija. Prvi odhod smo imeli planiran konec meseca aprila, zaradi znanih dogodkov seveda potovanja ne bomo izpeljali. Pri tem upoštevamo vsa priporočila in navodila s strani ministrstva za zunanje zadeve, ažurno spremljamo vsa dogajanja, v veliko pomoč so nam lokalni partnerji," so sporočili s Palme.

Sedemdnevni izlet v berberski svet pa oglašujejo tudi na spletni strani Kompasa. Njihov tiskovni predstavnik Mišo Mrvaljević nam pove: "Omenjeno potovanje smo odpovedali. Računalničarji očitno niso bili dovolj ažurni."

Nič manj povpraševanja
Medtem ko pri Intelekti odsvetujejo potovanja v Tunizijo in Egipt, turiste pri Kompasu v severnoafriške države vozijo zadnjih 14 dni. Upada povpraševanja po njihovih besedah ni opaziti. Pri Palmi so že vzpostavili zračni most z Rdečim morjem, Šarm el Šejkom in Hurgado, s koncem aprila pa se postavlja tudi zračni most s Tunizijo.

 



 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.