Slovenija
0 ogledov

Za Hrvate trikrat ceneje

Pohorje Nino Verdnik
Pohorje. Za vzpenjačo iz proračuna, karta za domačine pa 200 evrov dražja.

“Očitno se nekdo na Pohorju iz nas dela norca. Športni center Pohorje (ŠCP) ponuja Zagrebčanom enako karto po trikrat nižji ceni kot nam,” se nam je potožil jezen Mariborčan.

ŠCP si je v letošnji sezoni za Mariborsko Pohorje zamisil novi sezonski vozovnici mariborčanka in zagrepčanka, ki se močno razlikujeta v ceni. Mariborčanka je namenjena predvsem domačinom, za 295 evrov pa ponuja neomejeno nočno smučanje od torka do sobote in deset dnevnih vozovnic v poljubnih terminih. Zagrepčanka, ki je namenjena izključno hrvaškim državljanom, pa za 99 evrov ponuja neomejeno nočno smučanje od torka do sobote in dopoldanske karte za vse sobote med smučarsko sezono.

"Mi smo tretjerazredni"

“Domačini smo očitno spet tretjerazredno občinstvo oziroma nebodigatreba. Letos me na Pohorju definitivno ne bodo videli. Svoj denar bom raje nesel v Avstrijo,” je napisal uporabnik foruma Smucisca.net.

470 tisoč evrov

Zakaj so za podobno storitev naredili takšno razliko v ceni, smo vprašali Iztoka Kvasa, vodjo prodaje pri ŠCP. “To sta čisto drugačni karti, to je ponudba za zunanji trg. Želimo privabiti Hrvate, da Pohorje sprejmejo kot lokalno smučišče. Cena ne more biti enaka, saj imajo Mariborčani Pohorje pred nosom, Zagrebčani pa se morajo do nas pripeljati ter tako porabijo dodatne evre za bencin in cestnino,” je pojasnil Kvas.

Vsako leto gre iz mariborskega občinskega proračuna 470 tisoč evrov za delovanje pohorske vzpenjače, kljub temu pa Mariborčani niso deležni tako ugodnih aranžmajev kot hrvaški državljani. “Tega ne morem komentirati. Takšna je poslovna strategija, zato ne vidim nekega globljega pomena,” je dodal Kvas.

V Avstriji obratno

Za primerjavo: nekatera avstrijska smučišča ponujajo domačinom iz smučarskih krajev cenejše letne karte.

Komentarjev 18
  • mirko 17:26 01.december 2012.

    Kolega je preko Nemške spletne strani kupil Gorenjev pralni stroj in plačal skoraj sto evrov manj z dobavo vred, kot če bi kupil popolnoma enakega pri nas. Ko sem se pozanimal pri enem znancu, ki dela v Gorenju v poslovodstvu, ...prikaži več mi je razložil, da imajo Nemci zaradi velike naročene količine toliko rabata, da se jim računica izgre in tudi njihovi trgovci so bolj normalni pri maržah, kot so naši oderuhi. In to je to. Pa tudi davki so v Nemčiji nižji.

  • vanč 10:43 30.november 2012.

    Seveda če je Hrvat ali srb upravljalec,so možni načini zajebavat slovence,ko bom pa jaz prišel smučat,in če bom plačal dražjeod ustašev,znajte da ne bo se dobro končalo.Prisilil ga bo na žičnico pa z najvišje višine fuknil da se razbije.

  • mkmorfius 20:00 29.november 2012.

    "...Cena ne more biti enaka, saj imajo Mariborčani Pohorje pred nosom, Zagrebčani pa se morajo do nas pripeljati ter tako porabijo dodatne evre za bencin in cestnino,” je pojasnil Kvas.Pa koga ima on za budalo? Mene? Mater mu... ...prikaži več Prosim, da mu jutri tajnica utipka u google maps in nej pogleda da je ZAGREB od mariboskega pohorja oddaljen LE 116km MEDTEM KO JE LJUBLJANA ODDALJENA 126km. A imamo Ljubljančani pol tut cenejšo karto, ker se moram tako daleč pripeljati? IDIOT NA KVADRAT...