Slovenija
32 ogledov

Za konec napoved izpodbojne tožbe

Vzajemna Boštjan Tacol
Vzajemna. Izbrani novi nadzorniki. Skupščino odpeljal odvetnik Jadek.

Zakulisje. Prva skupščina 45 poleti izvoljenih zastopnikov 850 tisoč zavarovancev Vzajemne je minila brez neprijetnih vprašanj upravi – kot da Vzajemna zadnji dve leti ne bi bila zavarovalnica številnih škandalov. “Vse je dogovorjeno,” je usklajenost volilnega stroja komentiral eden od zastopnikov.

Pojasnil je, da v skupščini vladata dva tabora. En je zbran okrog štajerske gospodarske zbornice, ki sta se mu pridružila tudi Ciril Smrkolj iz kmetijsko gozdarske zbornice in Rajko Stankovič, predsednik društva malih delničarjev. Sodeč po glasovanju, imajo skupaj med 30 do 38 podpornikov.

Drug tabor pa predstavljajo ostali, ki v skupščini očitno nimajo moči, kar se je pokazalo pri glasovanju o nadzornikih. Tako niti predlog, da Mirko Miklavčič, ki je zadnje leto vodil nadzorni svet Vzajemne, ostane v njem, ni dobil zadostne podpore, sindikalist Andrej Zorko pa je tik pred glasovanjem povedal, da ni dal soglasja za člana nadzornega sveta, zato je bil predlog umaknjen.

Rajko Stanković, predsednik združenja malih delničarjev, ki naj bi po usklajenem predlogu s štajersko gospodarsko zbornico in kmetijsko-gozdarsko zbornico sedel v nadzornem svetu, a je “po naključju” iz njega izpadel, pa ne verjame, da sta ga zbornici namerno izigrali. “Izključni krivec je odvetnik Srečko Jadek, ki je vodil skupščino,” meni in napoveduje proučitev njegovega vodenja.

Na koncu še zaplet

Je pa zastopnik Stojan Auer, po tem ko je iz igre za nadzornika izpadel Rajko Stankovič, napovedal izpodbojno tožbo na celotno šesto točko, to je volitve nadzornega sveta.

Na koncu so zastopniki brez razprave potrdili še, da znaša sejnina za udeležbo na skupščini zastopnikov sto evrov bruto. Pogoj za izplačilo je udeležba na skupščini. Za sklep je glasovalo 38 zastopnikov.

Komentarjev 1
  • sweetdogs 16:44 29.avgust 2011.

    Zdaj nam tajkunizirajo še Vzajemno.