Slovenija
22 ogledov

Za kulturnega ministra Cerar predlaga Peršaka

Tone Peršak meni, da je vloga medijev pri rušenju železne zavese podcenjena. Žurnal24 main
Premier Miro Cerar se je odločil za novega ministra za kulturo predlagati dosedanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kulturo Toneta Peršaka.

Tone Peršak prihaja iz kvote DeSUS, po Cerarjevih zagotovilih pa tudi v največji vladni stranki SMC ni nasprotovanj temu predlogu. Peršak je izkušen politik in uveljavljen na področju kulture, kot državni sekretar pa si je v tem mandatu že pridobil izkušnje, je Cerar poudaril v izjavi novinarjem v DZ.

Od Peršaka je prejel nujna zagotovila, da bo tisto, kar je bilo dobrega na ministrstvu, ohranil, kar je bilo slabega, pa odpravil ter zelo pospešeno izvedel vse tisto, kar od njega pričakujejo v tem mandatu. Kultura mora imeti velik poudarek v prihodnjih letih, je dodal Cerar.

Zagotovil je, da v SMC njegovi odločitvi ni nasprotovanj. So pa bile po njegovih besedah opravljene različne razprave na to temo, tudi strokovna javnost je postavljala vprašanja, kar je moral upoštevati in premisliti. Tudi Peršak mu je zagotovil, da bo vse to upošteval ter "zadevo peljal v pravo smer", je dodal premier in še pojasnil, da bo Peršak sam izbral državnega sekretarja.

Stranka DeSUS je Peršaka za svojega kandidata za kulturnega ministra izbrala minulo sredo, Cerar pa si je za vložitev njegove kandidature vzel nekaj dni za premislek.

Komentarjev 4
  • Ferluci 17:55 10.maj 2016.

    S tem tipom ne bo nič. Cmerar je veliko premišljeval, šele nato se je odločil. Ta tip pa razmišlja že celo življenje. Beda od osebka.

  • valerijakregar 15:15 10.maj 2016.

    pri nas imamo neverjetne politike.tudi mumije oživljajo.

  • Plavi-mil 13:45 10.maj 2016.

    Spet enga povojnega partizančka, kateri ne more brez rdeče zvezde in NOB-ja.