Slovenija
71 ogledov

Za mobilni internet v povprečju 25 evrov na mesec

Žurnal24 main
Povprečno gospodinjstvo, ki uporablja vsaj eno obliko mobilnih podatkovnih storitev, je letos za te namene porabilo 25,50 evra na mesec.

Kot je razvidno iz letošnje raziskave Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos), je le slabih 20 odstotkov vprašanih uporabljalo vsaj eno obliko mobilnega dostopa do interneta.

Najbolj se je zmanjšal delež tistih uporabnikov, ki mobilne podatkovne storitve uporabljajo samo preko mobilnega telefona (z lanskih 21 odstotkov na 14 odstotkov). Preostali do mobilnih podatkovnih storitev dostopajo preko podatkovne kartice (tri odstotke), ali pa kombinirajo uporabo prenosa podatkov prek mobilnega telefona in podatkovne kartice (en odstotek).

Strošek je nižji

Mesečni stroški povprečnega gospodinjstva za mobilno telefonijo so se v primerjavi s preteklim letom kar precej znižali. Slovensko gospodinjstvo je oktobra v povprečju za plačilo stroškov mobilne telefonije namenilo 40,80 evra, leto prej pa kar 49,10 evra.

Stroški v letošnjem letu so tako najmanjši v obdobju zadnjih petih let, kar tudi ustreza prepričanju med uporabniki - skoraj 60 odstotkov vprašanih je namreč odgovorilo, da v njihovem gospodinjstvu izdatek za mobilno telefonijo ni previsok. "To je nekako v nasprotju s trendi v prejšnjih letih," dodajajo v Akosu.

Komentarjev 1
  • erikkk 17:35 25.december 2014.

    Dejte no da pa je 60 odstotkov vprašanih da plačajo 25€ na mesec je pa čista laž ...V mojem mestu se večini zdi še 15 preveč ... cene morajo še vsaj za polovico dol...Sicer pa bo ...prikaži večo vse te oderuhe že čez par mesecev porihtal Google z zastonj internetom... potem bodo lahko dajali tud psamo po en euro na mesec pa jim ne bo noben hotu dat niti toliko ...