Slovenija
17 ogledov

Za neodvisni nadzor

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zares: Černač predstavlja nevarnost za nacionalno varnost Slovenije. Za vzpostavitev neodvisnega nadzora zdaj politična zloraba.

Zares spomni tudi na zavezo iz koalicijskega sporazuma, in sicer da je treba zagotoviti neodvisni nadzor, nadzornika ali varuha na področju policijske in varnostne dejavnosti. "Politični nadzor očitno ne opravlja svoje naloge, zato je treba to funkcijo nadzorovanja profesionalizirati do te mere, da ne bo možna politična zloraba," še izpostavi Lobnikar.

Stranka Zares se danes odziva na poročilo o delu komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, zlasti pa na delo predsednika komisije, Zvonka Černača.

Podpredsednik stranke Branko Lobnikar: "Zvonko Černač je s svojim delovanjem že večkrat dokazal, da namesto da bi krepil nacionalno varnost, on predstavlja nevarnost za nacionalno varnost Slovenije." Lobnikar nadaljuje, da "takšnih ekscesov nismo doživeli niti takrat, ko je to komisijo vodil njegov strankarski kolega Jerovšek, torej med letoma 2000 in 2004".

Zares še opozarja, da Černač le zlorablja svoj položaj, da bi očrnil organe pregona in odvzema oblasti.

 Stranka Zares tako danes na poslanke in poslance naslavlja poziv k premisleku, ali je Zvonko Černač primeren, da vodi tako pomembno komisijo.

 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.