Slovenija
21 ogledov

Za ugovor še štiri dni časa

Dohodnina Boštjan Tacol
Zavezanci za plačilo dohodnine, ki so odločbo prejeli v drugem svežnju, lahko ugovor podajo do ponedeljka.

2. julija, to je v ponedeljek, se izteče rok za vložitev ugovora zoper informativni izračun dohodnine. Vložijo ga lahko tisti zavezanci, ki so v začetku junija prejeli informativne izračune, ki pa niso pravilni oziroma so pomanjkljivi.

Napoved morate oddati do konca julija

Davčni zavezanci, ki informativnega izračuna niso prejeli niti v prvem niti v drugem svežnju, njihovi dohodki pa presegajo 3.143,57 evra, morajo izračun oddati do 31. julija. Na davčni upravi ob tem svetujejo, da prek Vide – virtualne davčne asistentke – z vnosom svoje davčne številke preverite, ali vam je bil izračun poslan.

Sami morajo napoved vložiti tudi tisti, ki so prejemali:
- pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine;
- pokojnino, pri kateri je zavezanec pri akontaciji dohodnine uveljavljal posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane;
- pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine, vendar je poleg tega zavezanec prejel dohodke (od katerih se plačuje dohodnina), višje od 80 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.