Slovenija
19340 ogledov

Za umrlo nosečnico ni bilo helikopterja

Helikopterska nujna medicinska pomoč Anže Petkovšek Helikopterska nujna medicinska pomoč
Otroka so s carskim rezom rešili, nosečnice žal ne.

Spletni portal necenzurirano.si poroča, da 28-letna nosečnica, okužena z novim koronavirusom, ki je umrla konec decembra, ni dobila helikopterskega prevoza v UKC Ljubljana. 

vojaški helikopter Slovenija Vojska naj bi zavrnila helikopterski prevoz okužene s covidom-19

V UKC Ljubljana so jo prepeljali iz ene od regionalnih bolnišnic ter ji s carskim rezom rešili otroka, sama pa je na božični dan umrla. 

Izbrani način prevoza naj sicer po navedbah iz bolnišnice, kjer so nosečnico najprej zdravili, ne bi vplival na izid zdravljenja, a kljub temu bode v oči podatek, da naj slovenski piloti od začetka epidemije ne bi opravljali prevozov potnikov s covidom-19. 

Reševali Francoze Zdravje "Helikopterja z dežurno ekipo ne bo, saj so že zaključili z dežurstvom" reševanje v gorah helikopter reševalci gore Slovenija "Iz nas se delajo norca v natikačih, plačujemo pa mi"

Po podatkih portala necenzurirano.si so v dispečerskem centru iz Maribora, ki je takrat skrbel za premike tovrstnih bolnikov, preverjali na Brniku, ali je možen helikopterski prevoz. "Ko so tamkajšnjo dežurno ekipo obvestili o tem, da gre za okuženo s covidom-19, pa jih je ta zavrnila," navajajo pri necenzurirano.si.

O neurejenosti nujne helikopterske pomoči v Sloveniji smo na našem portalu pisali že večkrat, anomalije pa je sedaj razkrila tudi epidemija covida-19. Po navedbah portala necenzurirano.si je izrecno navodilo, ki vojaškim pilotom ne dovoli prevoza obolelih s covidom-19, sprejelo na začetku mandata Tomaža Gantarja

Helikopterska nujna medicinska pomoč Nepravično Slovenija Helikopterski polet s Hrvaške po domače: Eni morajo plačati, drugim ni potrebno helikopterska nujna medicinska pomoč Zdravljenje Slovenija Preobrat: Družina si lahko oddahne, velikega računa jim ne bo treba plačati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Danilo Volčina 15:40 13.januar 2021.

    Saj ni res! Pokojna je ležala na intenzivni infekcijske klinike. Za Čas poroda je bila premeščena v porodnišnico, kjer je rodila in bila ponovno premeščena na infekcijsko kliniko. Tam je kasneje umrla. Poglejte si posnetek 24kur

  • peter7 13:24 13.januar 2021.

    Povsem neodgovorno, da se vozi "obnemogle" lažje poškodovane in nepoškodovane s hribov, sploh tam kjer je cesta ...

  • MORS 11:17 13.januar 2021.

    Ponovno zavajanje portala Necenzurirano na podlagi lažne informacije, ki smo jo že večkrat uradno zanikali tako mi kot SB Izola, nazadnje včeraj v odgovoru avtorju članka. Ponavljamo - za prevoz pacientke iz Izole v LJ nikoli ni bil izdan zahtevek ...prikaži več za uporabo helikopterja @Slovenskavojska! Posadka helikopterja Slovenske vojske se nikoli sama ne odloča glede prevozov oseb v okviru HNMP. Odločitev je zmeraj na strani dežurnega zdravnika. Helikopterska posadka zgolj opravi "storitev" prevoza.