Slovenija
16 ogledov

Zanesljivejša oskrba s pitno vodo

Vodohran v Peklu je bil zgrajen lani, del zunanje ureditve in zemeljskega dela p Žurnal24 main
Vodohran. Poleg starega zgradili novega in za 300 kubičnih metrov večjega. Še nima uporabnega dovoljenja.

"Pridobitev je pomembna zaradi stalne oskrbe mesta Trebnje in okoliških naselij z vodo, saj se njena rezerva povečuje z 200 na 700 kubičnih metrov," je o novem vodohranu v Peklu povedal trebanjski podžupan Jože Povšič in pristavil, da je ta naložba del sistema ureditve hrbtenice trebanjskega vodovoda.

V sklopu projekta, ki je stal okoli 370 tisočakov, so zgradili 500 kubičnih metrov velik vodohran in obnovili starega v velikosti 200 kubičnih metrov. "Obenem je bil urejen razdelilni jašek s cevnimi povezavami, prenovljene so bile elektroinštalacije, na novo je bila urejena tudi dostopna pot," je izpostavil in dodal, da sistem v Peklu skupaj s sistemom na Medvedjeku bistveno povečuje kakovost in zanesljivost vodooskrbe v občini.

Naprave v uporabi
Občina uporabnega dovoljenja še ni pridobila. "Vse naprave pa so že v uporabi in že normalno delujejo, saj je vodooskrba nujna ne glede na to, ali je uporabno dovoljenje formalno pridobljeno ali ne," je še povedal podžupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.