Slovenija
3330 ogledov

Zato so na cestah takšne kolone

slovenija 08.04.10 guzva na avtocesti, gneca zaradi prometne nesrece, kolona voz Nik Rovan
Dars je objavil grafiko, zaradi katere vam bo hitro jasno, zakaj nastajajo kolone.

Dars je na Twitterju objavil grafiko, ki v večji meri odgovarja na vprašanje, zakaj so na naših avtocestah te dni takšni zastoji. Če je povprečno na naših avtocestah letos 50 tisoč vozil na dan, jih je te dni dvakrat toliko. In še zanimiva primerjava, leta 1972 je bilo na naših avtocestah (takrat jih še ni bilo prav veliko, konec leta so odprli odsek Vrhnika-Postojna in začeli graditi podaljšek proti Razdrtemu) povprečno le osem tisoč vozil na dan. 

Še en zanimiv podatek, avtoceste so po kilometrih manj kot desetina slovenskega cestnega omrežja, a se na njih odvije skoraj pol vsega prometa. 

Pa varno in strpno na cestah!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar praufo
    praufo 19:21 23.julij 2017.

    že večkrat sem napisal, naj si odgovorni pogledajo koledar (pa ne koledar nagih bab), če je slučano na njem kakšna letnica, potem pa še globus, našo plavo kuglo, verjetno bi bilo še boljše atlas evrope, da se bo nas sploh ...prikaži več videlo, ... tisto kar najbolj šepa, je promet z javnimi sredstvi, tako se pa po cestah bašejo dnevne migracije šihtarjev do LJ, mednarodni transpost, turisti ... taka frekvenca vozil vsak dan ima pa tudi posledice v izrabi cest, ki so bile preplačane in namenoma slabo narejene

  • Janez_53 08:56 23.julij 2017.

    Matermila, mogoče bi pa ti moral poskusiti, kako "luštno" je delati taka obsežna dela v zimskem času, v mrazu, dežju itd, ko se materiali ne sušijo ali morajo zaradi zmrzali prekinjati delo? Nekateri ste res tako pametni, da se človek ...prikaži več kar čudi, zakaj niste na vodilnih položajih v državi. Vi bi rešili vse probleme z levo roko.

  • matermila 07:40 23.julij 2017.

    Očitno se delajo nevedne.Pozabili so omeniti,da v špici sezone obnavljajo več kot 20km odsek,na najbolj občutljivem delu avtoceste,od Loma do Ravbarkomande.Zaradi tega bi morali koga zapreti.