Slovenija
5710 ogledov

Zavarovalnici dražita premije

Nazadnje se je za Adriatic Slovenico zanimala francoska zavarovalnica Axa. (Foto Žurnal24 main
Za dopolnilno zdravstveno zavarovanje bomo plačevali več

Zavarovalnici Vzajemna in Adriatic Slovenica, ki nudita dopolnilno zdravstveno zavarovanje, bosta z marcem povišali zavarovalno premijo na 31,97 oziroma 31,98 evra. Med razlogi za povišanje so izpostavili rast stroškov zdravstvenih storitev zaradi višjih cen zdravstvenih storitev, višjih plač in dodatnih programov za skrajševanje čakalnih dob.

Kot je razvidno s spletne strani Vzajemne, bo povišana premija z marcem z zakonsko dovoljenim triodstotnim popustom znašala 31,01 evra. Usklajene premije bodo prvič obračunane konec februarja, saj se premije plačujejo v tekočem mesecu za naslednji mesec.

Mesečna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni sedaj sicer znaša 30,12 evra, s triodstotnim popustom pa 29,22 evra.

Vzajemna: Stroški se večajo

Vzajemna je lani znova zabeležila rast stroškov zdravstvenih storitev. V prvih enajstih mesecih leta 2018 so bili odhodki za škode dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2017 višji za 5,5 odstotka. Zaradi rasti bo Vzajemna po prvih ocenah že tretje leto zapored zabeležila negativen izid pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju. "Tudi za letošnje leto napovedi niso ugodne, saj je pričakovati še nadaljnjo rast stroškov. V letu 2019 je tako pričakovana šestodstotna rast odhodkov," so zapisali.

AC: Doplačila bodo še naraščala

Podobno odločitev za zvišanje premije utemeljujejo v Adriatic Slovenici. "Že vrsto let ugotavljamo, da se stroški zdravstvenih storitev in doplačila k tem storitvam višajo," so zapisali. Napovedi vlade in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) kot nosilca obveznega zdravstvenega zavarovanja kažejo, da bodo doplačila k zdravstvenim storitvam, ki so se v letu 2018 povečala za več kot pet odstotkov, naraščala tudi v letu 2019, zato so "po skoraj dveh letih ponovno primorani zvišati premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja".

Nazadnje so pri Adiriatic Slovenici premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zvišali 1. decembra 2017 z 29,34 evra na 30,34 evra.

vzajemna Slovenija Ogromno Slovencev plačuje dvojno dopolnilno zavarovanje, pa tega niti ne ve
Komentarjev 6
  • Avatar Leon
    Leon 07:51 26.januar 2019.

    Vzajemna zavarovalnica je samo eden izmed bankomatov kaste . Ostali smo udeleženci v njihovi igri. To je podobno kot loterija.

  • Avatar jezeran
    jezeran 06:45 26.januar 2019.

    pa kdaj to mislijo ukinit, samo še več parazitov, ki jih je treba futrat

  • Avatar Lisawalla
    Lisawalla 00:27 26.januar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v ==> www.3xDate.top