Slovenija
1968 ogledov

Zavod za zaposlovanje delavce išče v Črni gori

Zavod za zaposlovanje Anže Petkovšek Iskalci zaposlitve na zavodu za zaposlovanje.
Zavod za zaposlovanje je s slovenskim veleposlaništvom danes v Podgorici pripravil prvi zaposlitveni dogodek v Črni gori. V sredo ga bodo izvedli še v Nikšiću, oba pa sta namenjena predstavitvi aktualnih potreb slovenskih delodajalcev po kadrih, predvsem za izvedbo sanacijskih del po lanskih katastrofalnih poplavah.

"Namen dogodkov je zagotovitev verodostojnih informacij o življenjskih in delovnih pogojih v Sloveniji s ciljem, da v čim večji možni meri omogočimo ustrezno zaščito delavcev v delovnih migracijah," so zapisali na zavodu. Obiskovalci v Podgorici so se lahko podrobneje seznanili z značilnostmi trga dela v Sloveniji.

Na dogodku je sodelovalo 20 slovenskih delodajalcev, ki po navedbah zavoda ponujajo dobre in spodbudne pogoje za delo in življenje ter skupaj zaposlujejo skoraj 14.000 delavcev. Največ jih je bilo iz dejavnosti zdravstva in socialnega varstva ter prometa in skladiščenja, pa tudi iz gostinstva, predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, trgovine, oskrbe z vodo, ravnanja z odplakami in odpadki, so našteli.

Dogodek je obiskalo približno 500 iskalcev zaposlitve. Delodajalci so se povezali predvsem z iskalci zaposlitve v zdravstvu, negi in socialni oskrbi, iskali pa so tudi voznike tovornjakov in avtobusov, skladiščnike, kuharje, natakarje in druge delavce za delo v gostinstvu in turizmu, proizvodne delavce, različne gradbene profile delavcev, serviserje, vzdrževalce in mesarje.

Današnji dogodek po navedbah v. d. direktorja Zavoda za zaposlovanje Črna gora Gzima Hajdinage in glavne koordinatorice zaposlitvenih dogodkov v tujini Anke Rode potrjuje, da slovenski in črnogorski zavod odlično sodelujeta. "Trudimo se, da naša delovna sila ostane v Črni gori, vendar smo odprti tudi za mednarodno sodelovanje," je dejal Hajdinaga.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Suli
    Suli 07:57 21.februar 2024.

    Iščete delavce v tujini!??? Pro spravite delat tiste, ki jih imate na zavodu za kar vas plačujemo! In vlada to početje mirno gleda? 🤔

  • bobubob 20:11 20.februar 2024.

    Naj jih gredo iskat delodajalci sami. In naj seveda garantirajo, da se bodo ti delavci tudi vrnili domov, ko oddelajo pogodbo - namesto da s seboj pripeljejo še vsak svojo gručo socialnih turistov.

  • Friderik1950 19:31 20.februar 2024.

    Naslov bi pred desetletji bil štos leta, sedaj pa je le dokaz, da so nas res vsi prehiteli.