Slovenija
17 ogledov

Zavrnili predlog SLS

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Odbor DZ je zavrnil predlog stranke SLS za podaljšanje roka za oddajo pripomb na informativne izračune nepremičnin. Na Gursu zabeležili 15 skupinskih ugovorov.

Geodetska uprava RS (Gurs) je do konca obdobja, v katerem je sprejemala pripombe na modele vrednotenja, prejela pripombe, ki so prostorsko dovolj razpršene, da omogočajo kakovostno izboljšavo modelov vrednotenja, pravijo na Gursu. Čas za podajo pripomb na izračun vrednosti nepremičnine se je iztekel in ga ne bodo podaljšali. To je danes potrdil tudi odbor državnega zbora za okolje in prostor.

Do 26. januarja so na Gursu prejeli 1.443.236 pripomb, od tega jih je bilo 476.369 na modele vrednotenja. To niso končne številke, saj niso všteti ugovori, ki so jih lastniki lahko do 30. januarja oddali prek spletne aplikacije. Prav tako pa v sistem še niso bile vnesene pripombe, ki so jih pravočasno prejeli po pošti. Do zdaj so evidentirali 15 skupinskih ugovorov. Deset so jih vložile občine, pet pa druge skupnosti.

Največ pripomb je bilo na oceno vrednosti stanovanjskih hiš ter kmetijskih in gozdnih zemljišč. Pripombe so prostorsko dovolj razpršene, da omogočajo kakovostno izboljšavo modelov vrednotenja, ocenjujejo na Gursu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.