Slovenija
1976 ogledov

Zdaj je uradno: Šefica Petrola odletela

slovenija 24.10.09 upravna stavba Petrol na dunajski ulici 50 v Ljubljani; foto: Saša Despot
Na današnji seji nadzornega sveta družbe Petrol so nadzorniki soglasno sprejeli sklep o predčasnem prenehanju mandata predsednice uprave Nade Drobne Popović. Na njeno mesto je bil imenovan dosedanji član uprave, Sašo Berger, ki bo novo funkcijo začel opravljati v četrtek, 23. novembra 2023.

Dosedanji predsednici uprave Nadi Drobne Popović, ki je to funkcijo prevzela oktobra 2019, je sporazumno predčasno prenehal mandat. Drobne Popović v družbi z namenom primopredaje poslov ostaja do konca letošnjega leta. Ob prenehanju mandata je dejala, da je ponosna, ker družbo Petrol svojemu nasledniku predaja v odlični finančni kondiciji in to ne glede na težke in nepredvidljive izzive, s katerimi je bila med njenim predsedovanjem soočena – najprej zaradi epidemije, nato še zaradi energetske krize.

Nadzorni svet družbe je za novega predsednika uprave za obdobje petih let imenoval Saša Bergerja, člana uprave, doslej odgovornega za področje prodaje poslovnim strankam in javnemu sektorju, električno energijo in zemeljski plin ter informatiko. V upravi družbe poleg Bergerja ostajajo člani uprave Matija Bitenc, Marko Ninčević in Jože Smolič ter delavski direktor Zoran Gračner.

Komentarjev 7
  • dare326 21:49 22.november 2023.

    Črnogorsko mafijo je zamenjala ena druga mafija, izgleda, kot bi imel Kučan prste vmes. Prodati Petrol in pobrati smetano.

  • Kmodri 21:35 22.november 2023.

    Leti, leti...!

  • Ender3 20:14 22.november 2023.

    Zakaj je odletela? Kako se je odvijalo plačevanje hrvaške podružnice Petrola Hrvatom za skladiščenje lastnega goriva je za javnost tabu tema..Včasih se izplača prisluniti hrvaški N1 o gen. Čermaku in njegovem poslovanju. Hrvate namreč pretresajo mnoge koruptivne afere..HDZ pa, kot ...prikaži več pri nas SDS nikoli nič krivi..