Slovenija
27 ogledov

Združili moči

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kamniški Svilanit, ljubljanska Velana in škofjeloška Odeja so združili moči in začeli na trgu nastopati v skupnih trgovinah z imenom Homely. Za takšen korak so se odločili zaradi zahtevnih kupcev.

Kamniški Svilanit, ljubljanska Velana in škofjeloška Odeja so združili moči in začeli na trgu nastopati v skupnih trgovinah z imenom Homely. V začetku marca so odprli prva prodajno-razstavna salona v Mariboru in v Novem mestu.

Za sodelovanje so se odločili zaradi spreminjajočih se navad kupcev, saj se po besedah direktorice Svilanita Mojce Šubic navade kupcev spreminjajo, poleg tega v njihovih trgovinah povprašujejo tudi po ostalih produktih na področju hišnega tekstila, ki jih podjetje ne ponuja, bi pa vsebinsko sodile v njihove trgovine.

Novo ime Homely

Skupne trgovine so poimenovali Homely, ker menijo, "da se tudi ostale družbe ponašajo z dobro blagovno znamko ter seveda ustrezno kvaliteto", je za STA povedala Šubičeva in dodala, da ime predstavlja trgovine, ki kupcem ponujajo hišni tekstil kvalitetnih blagovnih znamk.

Število skupnih trgovin bo odvisno od možnosti najema lokalov na dobrih lokacijah, kar pa ne pomeni, da bodo zaprli Svilanitove trgovine. Za zaprtje trgovin se namreč odločajo glede na rezultat poslovanja in če je le-ta slab, potem trgovino zaprejo.

Ciljajo tudi na Poljsko
Prihodnji teden Svilanit odpira tudi drugo trgovino na Poljskem, do konca leta načrtujejo še eno večjo trgovino. Do leta 2014 naj bi maloprodajna mreža na Poljskem postala najmanj enakovredna tistim v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, je načrte podjetja zunaj Slovenije predstavila Šubičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.