Slovenija
89 ogledov

Ženo župana prijavili tudi KPK

slovenija 12.09.13. irena Polka Fistravec, festival lent, foto: mediaspeed mediaspeed
Za delo na Lentu brez razpisa 2.200 evrov.

"Žena župana Andreja Fištravca že več kot 20 let napoveduje na Folkartu in Festivalu Lent. Njeno delo je bilo plačano," so nam sporočili iz Mestne občine Maribor (MOM), ko smo spraševali, ali drži, da se je letos žena mariborskega župana simbolično odpovedala honorarju za moderiranje Festivala Lent.

Prejela honorar 2.200 evrov

Da bi lahko šlo za navzkrižje interesov, ker je Irena Polak Fištravec prejela plačilo za storitev, ki jo je opravila brez razpisa Narodnega doma Maribor – ta je v stoodstotni lasti MOM –, nas je opozorilo kar nekaj bralcev. "Glede na to, da župan veliko da na moralo in da je dodobra počistil s klientelizmom prejšnjega župana, si tega ne bi smel privoščiti. Pa tudi če gre za sto evrov," je dejal eden od njih. Kolikšen honorar je prejela gospa, nam iz MOM niso povedali. Iz javnih podatkov prek Supervizorja pa je razvidno, da je njeno podjetje Pixie v juliju letos od Narodnega doma Maribor prejelo 2.200 evrov.

Dva prijavi že padli

Ko smo na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) preverjali, ali bi to lahko bilo sporno dejanje, so nam pojasnili, da so ta teden dobili prijavo prav v zvezi s tem in da zadevo preverjajo. "Prijava je za zdaj v fazi predhodnega preizkusa, v katerem komisija oceni verodostojnost oziroma zadostnost razlogov za uvedbo preiskave – torej, ali bo posamezno zadevo sprejela v obravnavo oziroma uvedla postopek in dejavnosti v skladu s svojimi pristojnostmi," so pojasnili. Dodali so, da so zoper župana Fištravca pred časom prejeli že tri prijave, vendar so pri dveh že zaključili, da ju v obravnavo ne bodo sprejeli, ker ni bilo zadostne podlage za sum kršitve iz pristojnosti komisije.

 

Komentarjev 2
  • 1111 11:47 15.september 2013.

    ...to je vse isti gnoj, naj si bo levi, desni, rdeč, bel, zelen...grebe se se samo za oblast, da lahko krade...zapor ne bo več pomagal, začet, jih bo treba iztrebljat, enga po enga...ne bo druge...SLOVENCI A SMO RES TAKI HLAPCI????

  • Šemefuky 11:26 15.september 2013.

    V policaje so metali kocke, da so škiljota ustoličili? Velik napredek demokracije, ker bo začela šteti ovadbe od ničle ne pa od kaglerjevih 13 dalje.Izgleda, da je predispozicija za politike najprej, če je kvlificiran lopov s takojšnjo sposobnostjo realizacije, ...prikaži več ko pride na položaj. Dokler ne bo brez jajc ostal ne bo miru, ker če čakamo PreViranta ne bo nič, pa še on je vprašljiv po njegovih rabotah.Lep pozdrav prasci in da bi končali vsi v zaporu po 15 v celici