Slovenija
25 ogledov

Zidarja ni na sodišču

Žurnal24 main
Na ljubljanskem okrožnem sodišču se kljub napovedim sojenje v zadevi Čista lopata ni končalo. Na obravnavo ni bilo Ivana Zidarja, ter Boruta Farčnika. Sojenje se nadaljuje 7. marca.

Na sodišče ni bilo Ivana Zidarja, ker je bil včeraj sprejet v Klinični center Ljubljana zaradi bolečin s hrbtenico in bo danes operiran. Borut Farčnik pa je danes ponoči zaradi vnetja moral na urgenco.

Sodnica izostanka Zidarju ni opravičila, saj so v kliničnem centru na vprašanje glede njegovega zdravstvenega stanja odgovorili, da si je datum za operacijo samoplačniško izgovoril sam. Njegovo zdravstveno stanje se po njihovem mnenju ni poslabšalo in zato urgenten poseg ni potreben. Tožilka specializiranega državnega tožilstva pa je zahtevala, da preverijo, ali je bil Zidar dejansko operiran.

Njegovi odvetniki so nato dejali, da je bil Zidar v relativno kratkem času operiran že tretjič in prestal težak poseg, ki bi lahko v primeru neuspeha operacije pripeljal tudi do popolne ohromelosti.

Sojenje se kljub vsem zapletom na začetku nadaljuje. Tožilka Bojana Podgorelec je predložila spremenjeno obtožnico. Zidarjevi odvetniki so zahtevali, da obtožnico Zidarju pošljejo po pošti, enako zahtevo je podal tudi Farčnikov odvetnik. Hkrati pa so odvetniki osumljencev zahtevali osemdnevni procedurali rok, v katerem lahko preučijo spremembe.

Pred 14 dnevi ni bilo Tovšakove

Zaključna obravnava je bila sicer odpovedana že pred dvema tednoma, saj obtožena Hilda Tovšak zaradi bolezni ni prišla na sodišče.

Nekdanja direktorica Vegrada se sojenja 17. februarja ni udeležila zaradi viroze, zato je bila obravnava prestavljena, saj so se zagovorniki in okrožna državna tožilka Bojana Podgorelc strinjali, da mora Tovšakova imeti pravico do zagovora, ki je v več kot letu in pol trajajočem sojenju še ni izkoristila.

Njena obramba je sodnemu senatu sicer že takrat predala zdravniško potrdilo, s katerim je bila njena odsotnost opravičena.

Štiri leta po aretacijah "gradbenih baronov" Ivana Zidarja, Hilde Tovšak in Dušana Črnigoja je bilo sicer na sodišču predstavljeno vse dokazno gradivo, sledi pa še predlog kazni in zagovor obrambe, nato pa naj bi sodni senat v prihodnjih tednih odločal o razsodbi.

Poleg omenjene trojice so sprejemanja in dajanja daril pri prijavi na javnem razpisu za izgradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih obtoženi še Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič.

Komentarjev 14
  • DUSANJ2000 11:06 01.marec 2012.

    Še bolje, da bi jih odpeljali kar na sodno medicino, premoženje pa razdeliti delavcem, ki so ga ustvarili. Dolg, ki da dolgujejo državi, pa naj poravnajo vsi tisti politiki in sodišča, ki so jim to dopuščali.

  • Avatar atojeto
    atojeto 22:06 29.februar 2012.

    Vse v bolnišnico - umobolnico z all inclusive za nedoločen čas, njihovo premoženje pa odvzeti, ker ga več ne bodo rabili.

  • nostradamus 19:49 29.februar 2012.

    ma kaksna sodisca in te farse pripeljat delavce vegrada,sct-ja primorja jim dati v roke stile od krampov pa naj jih v poduk vsem ki bi v bodoce pokradli podjetja prestejejo kosti pravne drzave v sloveniji ze dolgo ni vec vecina ...prikaži več teh primerov zastara krivci se prosto sprehajajo in smejijo vsem v brk