Slovenija
10 ogledov

Zidarja še čaka na pošti

Sojenje v zadevi čista lopata Anže Petkovšek
Čista lopata. Sodišče poslalo sodbo, ki jo je razvpitim gradbenih baronom izreklo konec marca.

Pritožba. Ljubljansko sodišče je nekdanjim šefom treh največjih gradbenih podjetij Ivanu Zidarju, Hildi Tovšak in Dušanu Črnigoju v ponedeljek poslalo pisno obsodilno sodbo, ki jim je bila pred dobrimi tremi meseci izrečena zaradi podkupovanja državnega uslužbenca. “Sodba mi je že bila vročena, medtem ko je gospod Zidar še ni prejel,” pojasnjuje Zidarjev zagovornik Boštjan Penko

Ko bo pošto s sodišča prejel še Zidar, bosta imela z zagovornikom na voljo 15 dni, da se zoper sodbo pritožita na višje sodišče. “Glede na to, da sodba obsega 237 strani, bo potrebnega kar nekaj časa, da jo bomo natančno proučili. Smo se pa že takoj, ko smo ob razglasitvi izvedeli, kakšna je sodba, odločili, da se nedvomno pritožimo,” dodaja Penko.

Časa do konca počitnic

Pritožbo morajo nekdanji gradbeni baroni oddati najpozneje do sredine avgusta, ko se končajo enomesečne sodne počitnice. “Na zadnji dan 15-dnevnega roka, določenega v sodbi, bodo že tekle sodne počitnice, ko tudi roki ne tečejo. Zato bo skrajni rok za vložitev pritožbe potekel 15. avgusta,” napoveduje Penko.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.