Slovenija
1000 ogledov

Znani rezultati testiranja zaposlene v šmarskem domu upokojencev

Koronavirus Profimedia
Dobra novica po testiranju v domu upokojencev Šmarje pri Jelšah.

Zaposlena v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, pri kateri so se v nedeljo pojavili blažji bolezenski simptomi, ni okužena z novim koronavirusom, je za STA potrdila Gordana Drimer, direktorica omenjenega doma, ki skrbi za okoli 200 oskrbovancev. Dobra novica je tudi ta, da se vsi stanovalci v centralni enoti in tudi v njihovi enoti v Podčetrtku počutijo dobro.

V šmarskem domu so v ponedeljek preventivno odvzeli brise vsem zaposlenim, po objavi rezultata tega testiranja pa so se pristojni odločili, da bodo testirali brise 18 zaposlenih. Na rezultate bo treba počakati do popoldneva.

Občina Šmarje pri Jelšah je med najbolj izpostavljenimi v Sloveniji. Konec prejšnjega tedna se je uradno število okuženih povzpelo na 26, od takrat pa po besedah župana Matije Čakša novih uradnih številk ni. Ocena občine je, da je okuženih že več kot sto ljudi.

Koronavirus | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako uslužbenka, ki sicer prihaja s hrvaške stani, kot vsi zaposleni, ki so bili v stiku z njo, so morali v ponedeljek takoj domov. Pri prehodu je domnevno okuženo delavko prevzela hrvaška epidemiološka služba in tudi opravila testiranje.

V bližnjem Šentjurju so danes občane obvestili o začasnem zaprtju igral, športnih igrišč in rekreacijskih površin, kjer je to mogoče, so dostop tudi fizično omejili, v ostalih primerih pa urejajo napise s prepovedjo.

Vodstvo doma je sicer v ponedeljek na ministrstvo za zdravje in skupnost socialnih zavodov pod nujno ponovno naslovila zahtevo za dostavo zaščitne opreme, na kar opozarjajo že več kot mesec dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.