Slovenija
31 ogledov

Župan 33 družinam podaril računalniško opremo

Franc Kangler Nino Verdnik
Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler je včeraj sprejel 33 družin s šoloobveznimi otroki in dijaki ter jim podaril obnovljeno računalniško opremo.

To dejanje je zaključil z željo, da bi bilo s pomočjo te računalniške opreme njihovo izobraževanje lažje in uspešnejše, so sporočili iz kabineta župana Mestne občine Maribor.

Obenem je s tem pozval tudi preostale mariborske institucije in podjetja, da bi s podobnim dejanjem, v okviru svojih zmožnosti, z obnovljeno odpisano računalniško opremo pomagali marsikateri mariborski družini, ki se je znašla v stiski in si nakupa nove opreme ne more privoščiti.

Komentarjev 2
  • zdrej 09:33 21.september 2012.

    Meni je pa glupo, da računalniška oprema iz javne uprave oz pisarn vladnih služb in občin gre na odpad oz. se prodaja namesto, da bi JU znižala stroške nakupa rač. opreme s tem da bi to opremo očistila ter dala ...prikaži več šolam in drugim javnim zavodom, kjer je potrebna. Ta oprema ponavadi še zdaleč ni tako slaba, saj jo pogosto menjujejo. Sicer ni za najnovejše igrice, za učenje in inet pa je prek preveč močna. Sam imam IBM server iz vladnih služb, ki sem ga kupil preko posrednika.

  • dragec 09:21 21.september 2012.

    Nesramno, podarja dotrajano - staro računalniško opremo iz pisarne občinske uprave - in to je dobrodelnost?