Šport > Nogomet
57 ogledov

Zanetti: "Želimo prekiniti slabe igre"

Prva enajsterica: Javier Zanetti (Argentina/Inter) Žurnal24 main
Inter bo v sredo na San Siru gostil Marseille in z zmago poskušal pozabiti na niz slabih rezultatov v domačem prvenstvu. Na drugi tekmi bo Basel, ki je v skupinskem delu presenetljivo izločil Manchester United, gostil Bayern München.

V sredo sta na vrsti še zadnji izmed prvih tekem osmine finala. Inter, ki v italijanskem prvenstvu še zdaleč ne blesti, bo gostoval pri Marseillu.

Popolni v boj

Nerazzurri so v Serie A šele na sedmem mestu, v zadnjem kolu pa so doma z 0:3 izgubili z Bologno. Liga prvakov je zato še toliko pomembnejša, česar se zaveda tudi kapetan Javier Zanetti: "V garderobi smo se pogovorili. Pomembno je, da ostanemo skupaj in da verjamemo vase. Želimo prekiniti te slabe igre. Zdaj je v naših mislih le Marseille, to bo zelo pomembna tekma." Trener Claudio Ranieri bo imel na voljo vse najboljše nogometaše. Po poškodbi se vrača branilec Walter Samuel, v kadru pa sta po preboleli gripi tudi izkušeni Srb Dejan Stanković in napadalec Diego Milito, ki sta morala izpustiti tekmo z Bologno.

Drugače je v domači vrsti, ki bo nocoj pogrešala reprezentanta Loïca Rémyja, v ekipo pa se vrača napadalec André-Pierre Gignac, ki bo srečanje začel na klopi. Pod vprašajem sta nastopa Stéphana Mbie in Alouja Diarraja, bo pa na levem krilu operiral mladi Ganec André Ayew, ki pričakuje zelo težko tekmo: "Inter je velik klub. Doma mu ne gre po načrtih, zato vse upe polaga v Ligo prvakov. Ima številne izkušene igralce in želi priti kar najdlje. A enako želimo tudi mi. Imamo možnosti za napredovanje." Tekma se bo začela ob 20.45.

Bayern ve, kaj želi

Ob isti uri bo Basel gostil Bayern. Nemški velikan ve, po kaj prihaja – po zmago, ki bi ga močno približala napredovanju v četrtfinale. Trener Jupp Heynckes bo na igrišče poslal isto enajsterico, ki je začela zadnjo tekmo s Freiburgom (Bayern je v gosteh odigral le 0:0), kar pomeni, da bo Thomas Müller dobil prednost pred Arjenom Robbnom. Pri Baslu bosta manjkala le Philip Degen in Scott Chipperfield, kar nekaj nogometašev pa je le en karton oddaljenih od suspenza. Eno od glavnih vlog bo imel švicarski reprezentant Xherdan Shaqiri, ki se po sezoni seli prav na Bavarsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.