Šport > Košarka
69 ogledov

"Slovenija sodi med favorite prvenstva"

eurobasket 2015 Saša Despot
Gruzijska reprezentanca je doživela poraz proti Nizozemski. Za izbrano vrsto, ki jo vodi srbski strokovnjak Igor Kokoškov, bo naslednja tekma proti Sloveniji tako izjemno pomembna.

"Seveda je zdaj tekma proti Sloveniji za nas še bolj pomembna," je po nepričakovanem porazu proti Nizozemski razmišljal selektor kavkaške reprezentance Igor Kokoškov.

"Dobro poznamo slovensko ekipo, spremljamo jo že nekaj let. Sodi med favorite prvenstva in predvsem naše skupine. Ima reprezentanco, ki je ustvarila dobro kemijo v moštvu, obenem pa ima tudi veliko izkušenj z velikih tekmovanj. So zelo samozavestni. Skrivnosti ni in verjamem, da bomo dobro pripravljeni. Ne delamo panike, čeprav smo izgubili prvi dvoboj," je še dejal srbski strokovnjak.

Povsem poklapan pa je bil po prvi tekmi nekdanji član ljubljanske Manučar Markoišvili, ki se je opravičil soigralcem, ker v zadnjih trenutkih dvoboja ni prevzel odgovornosti in metal na koš. "Nizozemci igrajo dobro košarko. So dobra ekipa, naša krivda pa je, da nismo našli ritma. Preslabo smo začeli tekmo. Čeprav smo naredili toliko napak, smo imeli priložnost za zmago. Prevzamem krivdo, ker nisem zaključil zadnje akcije. Opravičil bi se soigralcem."

Član evropskega velikana CSKA se je nato obrnil k prihajajoči tekmi s Slovenijo: "Proti Sloveniji moramo igramo drugače, kot smo proti Nizozemski. To je edina rešitev. Prvi poraz moramo pozabiti. Čaka nas težko delo, saj je Slovenija vsekakor izkušenejša ekipa od Nizozemske in nas. Znajo igrati dobro košarko in če ne bomo dali vse od sebe, se nam ne piše dobro. Tekma je za nas izjemno gre za 'biti ali ne biti'. Za nas šteje le še zmaga."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.