Slovenija
48 ogledov

Slovenijo bo zajel polarni zrak

Led Profimedias
Po napovedih meteorologov se temperature v petek in soboto čez dan najverjetneje ne bodo povzpele nad ničlo. Za zvečer in ponoči so napovedane padavine, a večjih količin snega za zdaj ni na vidiku.

"Nad Slovenijo s severa danes prihaja oslabljena fronta, tako da bo nekaj malega dežja zvečer sprva na jugozahodu države, ponoči pa tudi v jugovzhodni Sloveniji," je za STA povedala dežurna meteorologinja na Agenciji za okolje Veronika Hladnik. "Vmes lahko pade tudi kakšna snežinka, a količina padavin ne bo velika."

Padavine bodo do jutra ponehale

Predvsem v južni Sloveniji bodo rahle padavine, po nižinah v notranjosti države bo večinoma rahlo snežilo, do jutra bodo padavine v glavnem ponehale. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija," pravijo pri Arso.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo postopno razjasnilo. "Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne slabela," napovedujejo pri Arso. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija."

Vdor hladnega zraka

V sredo bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. Zjutraj bo ponekod nastala megla. Zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek in petek bo delno jasno. Pihal bo severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. 

Od petka do torka kaže na povečini suho, deloma sončno in hladno vreme. Najhladneje bo v petek in soboto, ko nas bo od severa dosegel mrzel polarni zrak in bodo dnevne temperature marsikje ostale pod lediščem. V sredo se verjetnost za padavine nekoliko poveča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • morbik 19:08 02.januar 2017.

    Zakaj polarni mraz? A mi lahko to razložite. Niti dvomestno število pod ničlo ne bo.

  • tomaz 18:27 02.januar 2017.

    V gornjesavski dolini se se že več kot mesec (razen treh dni in tiste tri ure, ko sonček sije) temperatura ne dvigne nad ničlo, ponoči je pa okoli -10, bilo je pa tudi že -14. Če je "polarni mraz" malo ...prikaži večaz" malo pod ničlo, pol ga imami mi že več kot en mesec.

  • Ferluci 17:33 02.januar 2017.

    Groza! Polarni mraz in to pozimi, januarja! Temperatura bo kar nekaj stopinj pod ničlo! Novinarske senzacionalne novičke tudi pri vremenu nimajo meje....