Slovenija
30 ogledov

Slovenijo zajele plohe z nevihtami

Radarska slika padavin. Arso
Slovenijo so včeraj popoldne zajele močnejše plohe z nevihtami. O težavah zaradi meteorne vode za zdaj poročajo samo s celjskega območja. V Ljubljani in Prekmurju pa je preglavice povzročal veter.

V naselju Vučja Gomila v občini Moravske Toplice se je nekaj minut pred peto uro popoldne zaradi močnega sunka vetra podrlo več dreves, odkrilo je streho objekta, pretrgali pa so se tudi vodniki električne napeljave, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Po besedah bralca pa je veter odkril tudi streho stanovanjske hiše v Pordašincih. "Pri posredovanju ni bilo gasilcev, ampak so ljudje - vaščani sami sanirali in reševali imetje. Izruvanih je kar nekaj dreves in sadnega drevja z koreninami," sporoča bralec in dodaja, da je dež ob pomoči vetra padal tako močno, da "se ni videlo več kot dva metra pred sabo. V pol ure je zapadlo 31 litrov dežja na kvadratni meter."

V Ljubljani pa se je ob 20.29 veter podrl drevo na parkirana vozila na Celovški cesti. "Gasilci so drevo, ki je eno osebno vozilo popolnoma uničilo, dve pa poškodovalo, razžagali in odstranili," so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Težave zaradi meteorne vode so imeli v Štorah v Celju. Deset minut pred sedmo uro zvečer so morali namreč tamkajšnji gasilci odmašiti jašek meteorne vode.

Kako kaže?

Krajevne plohe se bodo po napovedih vremenoslovcev pojavljale tudi ponoči in jutri. Burja na Primorskem pa bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 stopinj Celzija.

V četrtek bo zjutraj in dopoldne delno jasno, več oblačnosti bo v vzhodni Sloveniji. Sredi dneva in popoldne bo v notranjosti Slovenije spremenljivo oblačno, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. V petek in soboto bo sončno in vroče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.