Slovenija
21 ogledov

Slovenka se boji milostnih pogledov

računalnik Žurnal24 main
Kako je živeti in delati v tujini, ko naslovnice tujih medijev polnijo vesti Sloveniji kot naslednji padli domini.

"Po vseh medijih - malo pojdi na Google News, Slovenija je danes na top listi v vseh jezikih - pišejo, da smo naslednja država, ki bo bankrotirala. Da me je kar sram v v službi pred kolegi in samo čakam, da se bodo začeli milostni pogledi, kot so jih mogli mesece trpeti moji grški kolegi. Ko se te enkrat prime taka reputacija države, se je ne znebiš več."

Tako je zapisala Slovenka, ena od več kot sedem tisoč Slovencev, ki živijo in delajo v Nemčiji. Ime države, ki so jo prej pogosto zamenjevali s Slovaško, je bilo v zadnjih mesecih v tujih medijih omenjano predvsem v zvezi z ugibanjem, ali je Slovenija naslednja "domina, ki bo padla". Torej država, ki bo potrebovala evropsko pomoč.

Danes o Sloveniji The Economist

Eden od zadnjih o krizi v Sloveniji je današnji prispevek v uglednem tedniku The Economist, v katerem govori o včeraj objavljenem poročilu OECD, stanju slovenskih bank in odzivih premierke Alenke Bratušek, ki je bila v zadnjih dneh precej zaposlena s tujimi novinarji.

"Postavlja se vprašanje, ali bo Slovenija po Cipru naslednja članica območja evra, ki bo potrebovala pomoč," piše časnik. Ob tem navaja besede Bratuškove, ki je dva dni nazaj za CNN dejala, da Slovenija ne potrebuje pomoči, ampak le čas.

Časnik piše, da je nižanje življenjskega standarda konec lanskega leta jezne Slovence pognalo na ulice, zaradi česar sta padla tudi premierja Janez Janša in prvak opozicije Zoran Janković. Oba sta bila poklicana na odgovornost h komisiji za boj proti korupciji.

Komentarjev 3
  • titty 15:32 13.april 2013.

    Kako se je lahko tako smotana ženska zaposlila v Nemčiji? Kakšne neumnosti klati! Če jo motijo milostni pogledi, naj se vrne v Slovenijo! Zakaj bi jo pa sploh (milostno) gledali? Kdo je ona? Poden od podna! Takih bedarij pa vam ...prikaži več res ni treba pisat.

  • principiumnovum 09:52 13.april 2013.

    Grozno, kam nas je pripeljal fixofafarski in fujdevejevski kader! Grozno, kakšna mladina, ki še za v Slovensko vojsko ni, kaj šele za kaj bolj resnega in odgovornega. Grozno, kam so našo državo pripeljali sprijeni in lažnivi novinarji s fixofafarski in ...prikaži več fujdevejevskim šnelkurzom. Včasih so nas Kumrofčani vodili v propad, sedaj nas pa fixofafarji in fujdevejevci. Grozno, vam rečem...

  • Perob 23:10 12.april 2013.

    In ta The Economist naj bi bil nek zelo pomemben častnik, pa sploh vedo ne, zakaj smo šli Slovenci na ulice. Nismo šli zato, ker se je standard zmanjšal (ta je bil približno enak že nekaj časa), ampak zaradi korupcije, ...prikaži več nepravne države in kasneje še zaradi poročila KPK-ja.