Šport
55 ogledov

Slovenke do prvega niza na EP

Slovenske odbojkarice, EP EPA
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Apeldoornu zabeležila še drug poraz. Po Nizozemski je bila brez realnih možnosti za presenečenje tudi proti Italiji, a je vseeno osvojila časten niz, prvi na evropskih prvenstvih. Italija je zmagala s 3:1 (9, 12, -24, 11).

Izbranke Bruna Najdiča so imele v prvih dveh nizih spet veliko težav pri napadu, neprepričljive pa so bile tudi pri sprejemu, tako da so jih tekmice povsem nadigrale. V tretjem nizu pa je italijanski selektor v igro poslal spremenjeno postavo, proti kateri so Slovenke pokazale precej boljšo igro.

Končno se jim je odprlo v napadu, tudi servisi so bili odlični, vodile so večji del niza, a v končnici je že kazalo, da bodo tudi ta niz izgubile. Zaostajale so z 22:24, toda s štirimi zaporednimi točkami vendarle osvojile zgodovinski niz. To je razjezilo Italijanke, ki so v četrtem nizu povedle z 10:0 in zmagovalec, ki je bil sicer bolj ali manj znan že pred tekmo, je bil potrjen.

V ponedeljek bo Slovenija igrala s Poljsko, tekma bo odločala, kdo bo v skupini A zasedel tretje mesto in s tem nadaljeval tekmovanje in kdo bo odšel domov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.