Šport
40 ogledov

Slovenke le še potrdile drugo mesto

Odbojka, Slovenija CEV
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja za nastop na svetovnem prvenstvu zabeležila še četrto zmago.

V Viana do Castelu je Slovenija s 3:0 (16, 21, 24) premagala še Finsko in s tem le še potrdila drugo mesto na turnirju in uvrstitev v dodatne kvalifikacije, ki bodo konec avgusta.

Slovenke so na poti do zmage proti Finski, ki je na turnirju le enkrat zmagala, nekaj težav imele le v tretjem nizu. V prvih dveh nizih tekme, ki ni odločala o ničemer, so vodile od začetka do konca, v drugem so se jim Finke nekajkrat nevarno približale, a v končnici niso imele možnosti. V tretjem pa so Skandinavke vodile ves čas, imele tudi dve zaključni žogi, a so ju Slovenke ubranile, s štirimi zaporednimi točkami pa prišle do nove zanesljive zmage.
 
Varovanke italijanskega selektorja Alessandra Chiappinija so tekmice nadigrale predvsem zaradi učinkovite igre v napadu, v katerem sta bili v prvem nizu razpoloženi Iza Mlakar in Saša Planinšec, v nadaljevanju pa sta se jima pri zbiranju točk pridružili še Anita Sobočan in Tina Grudina.
 
Na koncu je Mlakarjeva dosegla 20, Planinšečeva in Sobočanova 11, Grudina 9, Lana Ščuka 8, Eva Mori in Nika Blagne pa 2 točki.


"Zelo smo veseli zmage. Dva niza smo igrali zelo dobro, v tretjem nizu pa nam je manjkalo agresivnosti in tudi pristop ni bil pravi. Finke niso slaba ekipa, imajo zelo dober začetni udarec, zato nisem želel, da igramo točko po točko in sem dekletom rekel, naj poizkušajo priti do serije. V končnici smo zaostajali že z 21:24, ampak z dobrimi servisi in z blokom smo prišli do zmage. To je za dekleta in samozavest zelo pomembno. Za nami je težek turnir, saj so vse ekipe prišle dobro pripravljene. Igrala se je odbojka na visoki ravni. Zaključiti turnir s štirimi zmagam s 3:0 je zares dobro in zelo sem zadovoljen z igro ekipe in z vsako posameznico. Moramo biti ponosni na to, kar smo naredili, ampak prostora za napredek je še veliko. Treba bo veliko delati. To je šele začetek skupne poti in ni bilo slabo. Nam je pa žal, ker prve tekme nismo odigrali tako kot znamo. A je kot je, zdaj je na vrsti čas, da malo proslavimo ta uspeh," je po tekmi dejal selektor Slovenije Alessandro Chiappini.

"Prva dva niza sta nam dobro uspela, se je pa videlo, da Finke ne igrajo na svoji ravni in da se bodo prebudile. Že v drugem setu so začele igrati bolje, v tretjem nizu pa smo se morale zares boriti. Bile smo že v izgubljenem položaju, a tudi to je kakovost naše ekipe. Da se nam uspe pobrati in se rešiti iz tega položaja. Naš cilj je izpolnjen, želele smo si drugega mesta. Še vseeno mislim, da če tekma proti Nemčiji ne bi bila prva v nizu, sem prepričana, da bi nam lahko uspelo še kaj več. V dodatnih kvalifikacijah nas čakajo same kakovostne ekipe, tudi udeleženke lanskih olimpijskih iger. A me se bomo borile in se hkrati tudi uigravale za domače svetovno prvenstvo do 23 let," pa je dejala kapetanka Eva Mori.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.