Šport
39 ogledov

Slovenke predale dvoboj, ker hranijo moči

Dalila Jakupović Profimedias Dalila Jakupović
Slovenska ženska teniška reprezentanca je doživela neboleč poraz.

Slovenska ženska teniška reprezentanca je v tretjem krogu skupinskega dela druge evroafriške skupine pokala Fed v Šiauliaiju v Litvi prvič izgubila. Z 2:1 jo je premagala Norveška, a poraz za Slovenke ne bo imel nobenih posledic, saj so si že po dveh obračunih zagotovile prvo mesto v skupini in se bodo v polfinalu merile z Luksemburgom. Dvoboj s slednjim bo že odločal o napredovanju v skupino višje.

Po posamičnih obračunih je bil izid 1:1. V uvodnem dvoboju je najmlajša slovenska reprezentantka, 16-letna Kaja Juvan s 4:6, 7:6 in 6:3 izgubila proti leto starejši, drugi norveški igralki Brune Olsen, ki je na lestvici uvrščena precej nižje od Slovenke, izenačila pa je Dalila Jakupović. S 6:1 in 6:2 je premagala Ulrikke Eikeri, 440. igralko sveta.

Jakupovića je skupaj z Andrejo Klepač stopila na igrišče tudi v igri dvojic, Slovenki sta izgubili prvo igro, nato pa dvoboj predali, saj sta varčevali z močmi za odločilen spopad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.