Šport
21 ogledov

Slovenki drugi po prvem dnevu

Veronika Macarol, Tina Mrak Profimedias
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske boje v Rio de Janieru v razredu 470 začeli z drugim mestom v skupni razvrstitvi.

Po protestu zaradi drugih tekmovalk sta slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol pridobili eno mesto. V uvodnem plovu sta bili drugi, v drugem šesti (osem točk). V vodstvu sta po prvem dnevu Japonki Yoshida Kondo in Miho Yoshioka (pet točk).

Na tretje mesto sta po protestu napredovali Američanki Annie Haeger in Briana Provancha (10). Protest sta vložili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar zaradi napake pri jadranju aktualnih olimpijskih zmagovalk Jo Aleh in Polly Powrie iz Nove Zelandije, ki sta bili zato v uvodni regati diskvalificirani in sta nazadovali iz drugega na skupno deseto mesto. To ni vplivalo na dosežke slovenskih tekmovalk v uvodni regati, saj sta bili Američanki tudi sicer za njima.

Najboljši slovenski jadralki Mrakova in Macarolova sta bili namreč v prvem plovu drugi, pred njima sta bili le Kondo in Yoshioka, tretji pa sta bili Vadlau in Ogar. V drugem plovu jadralki Pirata iz Portoroža nista bili tako uspešni, v cilj sta prišli kot šesti. Aleh in Powrie sta bili najhitrejši v drugem plovu.

Jadralke v razredu 470 bodo v Riu odjadrale še osem plovov in nato še regato za kolajne. Naslednja dva plova bosta na sporedu danes.

Mrakova in Macarolova sta bili na letošnjem evropskem prvenstvu na Majorki tretji, lani pa sta v danskem Aarhusu postali evropski prvakinji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.