Slovenija
165 ogledov

Taksisti bentijo, ker ne morejo na Slovensko cesto, hotelirji ne

slovenska cesta Saša Despot
"Ste videli, kaj nam dela naš župan. Res, da je bil včasih pred hotelom Slon "Teksas", ampak to, da ne smemo voziti po Slovenski cesti do hotela Slon, je pa višek. Gostje bentijo, ker morajo peš, v dežju, natovorjeni s kovčki, hoditi do taksijev, ki čakamo v bližini hotela," nam je ob vožnji s taksijem po Ljubljani potožil taksist. V hotelu Slon pravijo, da to ne predstavlja težave.

"Gospod Zoran na Slovenski cesti dovoljuje vožnjo avtobusov LPP, tam so motoristi, pešci. Vsi se drenjajo eden čez drugega. Mi taksisti, čeprav predstavljajo javni prevoz, imamo licenco, plačati smo morali taksi vinjeto, plačujemo te in druge prispevke, pa ne smemo na Slovensko cesto," pravi Tomo Žmavc, predsednik Taxi društva Ljubljana.

Pravi, da nikakor ne morejo do hotela Slon na slovenski cesti, ampak na stranke čakajo v bližnji ulici. Pravi, da jih tam čakajo tudi v dežju, zato slišijo pritožbe glede tega. "Marsikomu se to zdi čudno. To, da se morajo znajti po svoje ni dobro. Za turiste je to zelo neprijazno" pravi Žmavc.

Kaj pravijo v hotelu Slon?

Na Mestno občino Ljubljana (MOL) smo naslovili vprašanja ali, in na kakšen način lahko vozniki taksijev pridejo iskati goste v hotel Slon? Na MOL pravijo: "Ne. Cestnoprometna signalizacija dovoljuje prevoz Slovenske ceste za goste hotela Slon. Taksisti lahko po Slovenski cesti peljejo akreditirane goste hotela, ali pa vozijo s prenosno dovolilnico hotela Slon, ki jo izda naš oddelek. S slednjimi razpolaga hotel."

Željko Vrhovac, vodja prodaje in pomočnik direktorja Best Westeren Premier hotel Slon, je za zurnal24.si pojasnil, da odkar je bilo septembra lani določeno, da taksisti nimajo dostopa do hotela, vse poteka brez težav. "Gostje lahko do nas pridejo z lastnimi vozili. Imajo dovoljenje za dostop do hotela, pred hotelom ustavijo, mi jim pomagamo s prtljago, avto pa parkirajo v bližnjo garažno hišo. Enak dogovor imamo s shuttle družbo, ki potnike z letališča pripelje do hotela. Edina težava je, če gost hotela pride s taksijem." Z dovolilnico je sicer dovoljen vstop do hotela, kjer lahko avto stoji do 15 minut.

Vrhovac pravi, da gostom hotela, ki pokličejo taksi, ponudijo pomoč pri nošenju prtljage do vozila, tudi v dežju. "Trenutno smo zasedeni 80 odstotno, to pomeni, da vsak dan pri nas prenoči od 200 do 250 gostov. Če upoštevamo, da smo do zdaj zaradi nedostopnosti taksijev do hotela prejeli vsega pet pritožb, je to kaplja v morje.“

Komentarjev 19
  • gogi3 11:23 25.julij 2016.

    Taksisti so ena velika črna pika v prestolnici.

  • Jagijagi1 08:01 25.julij 2016.

    Cigo najebao cigota!

  • dragec 08:01 25.julij 2016.

    @ginko,ne seri