Šport
130 ogledov

Slovenska kajakašica v finalu

Špela Ponomarenko Janić Stanko Gruden/STA
V kajaku na dvesto metrov bo imela Slovenija med osmerico najboljših svojo predstavnico.

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se je danes na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru v disciplini 200 metrov uvrstila v torkov finale. V drugi polfinalni skupini od treh je zmagala Inna Osipenko Radomska iz Azerbajdžana s časom 39,803, Ponomarenko Janićeva pa je zabeležila čas 40,797 in osvojila tretje mesto.

V finale so iz treh polfinalnih skupin napredovale le prva in druga kajakašica ter dve najboljši tretje uvrščeni po času. Skupno je bila v polfinalu najhitrejša Lisa Carrington z Nove Zelandije (39,561), medtem ko je kajakašica Žusterne dosegla skupno osmi čas.

"Vesela sem, da sem izkoristila svojo priložnost. Skupina je bila zelo težka in ko sem jo videla, sem si rekla, joj, spet se meni to dogaja. A to sem kasneje nekako odmislila, šla na start skoncentrirana ter skušala odveslati svojo najboljšo tekmo. Start mi ni najboljše uspel, nato sem ujela ritem in na koncu je bilo to dovolj za tretje mesto in uvrstitev v finale," je po tekmi povedala 34-letna Koprčanka, v Pekingu 2008 že šesta na olimpijskih igrah.

Finale na 200-metrski razdalji v torek bo tudi v znamenju dnevne forme in počutja. "Verjamem, da lahko še kaj dodam in z boljšim startom odveslam najboljšo tekmo. V finalu je res vse možno. Današnji časi tudi niso povsem merodajni, saj se je malo obračal veter, zato današnji izidi ne pomenijo nič. Jutri je nova tekma in osem se nas bo borilo za medalje," še pravi povratnica po porodu, ki ne skriva, da je njena osebna želja najboljša olimpijska uvrstitev v karieri.

Finale bo na sporedu v torek ob 14:47 po slovenskem času. Med favoritinje vsekakor sodijo aktualna evropska prvakinja Sarah Guyot iz Francije, branilka naslova in štirikratna svetovna prvakinja Novozelandka Carrington, svetovna podprvakinja Poljakinja Marta Walezykiewicz, srebrna iz Londona in SP Osipenko Radomska, ki tekmuje za Azerbajdžan ter bronasta z zadnjega SP Španka Teresa Rivas Portela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.