Šport > Košarka
64 ogledov

Črnogorci zadali prvi poraz

Goran Dragić Slovenija Črna Gora KZS/Facebook
Slovenska košarkarska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom kvalifikacij za Eurobasket 2017 doživela poraz, Črna gora je bila v Stožicah boljša (83:91).

Reprezentanca Slovenije je v treh tednih odigrala osem prijateljskih tekem; izkupiček pa je sedem zmag in poraz. Premagala je Portugalsko, Belgijo, Avstrijo, Poljsko, Islandijo, Veliko Britanijo ter Makedonijo, najtrši tekmec v pripravah pa je bil tudi najtrši oreh.

Črna gora je zasluženo prišla do zmage. Uveljavila je svojo višino, dobre strelce z razdalje ter spretno vodenje s klopi, kateri načeluje legendarni trener Bogdan Tanjević. Vodila je praktično vseh štirideset minut, z 91 doseženimi točkami pa je tudi krepko presegla najvišji dosežek dosedanjih tekmic Slovenije v pripravah.

Navkljub porazu lahko Slovenija samozavestno krene v kvalifikacije za Eurobasket 2017, ki bo potekal v Romuniji, Turčiji, Izraelu ter na Finskem in kamor vodijo prva mesta v skupinah ter šest najboljših drugih iz sedmih skupin. Zasedba pod vodstvom Igorja Kokoškova ter bratov Dragić je v zadnjih treh tednih dokazala, da ne bi smela imeti pretiranih težav s Kosovom, Ukrajino ter Bolgarijo.

Štirje slovenski košarkarji so dosegli dvomestni točkovni izkupiček. S 16 točkami je izstopal Zoran Dragić, po dvanajst pa so jih dosegli Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Alen Omić.

Dva v rezervi

Čeprav lahko po pravilih Fiba Europe kvalifikacijah igra le dvanajst igralcev, se bo Slovenija prihodnjih šest tekem lotila s štirinajstimi igralci.

Za vsako tekmo bo posebej bo prijavila dvanajst igralcev, v kadru pa so torej po zadnji pripravljalni tekmi ostali: Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Goran Dragić, Zoran Dragić, Jaka Klobučar, Miha Lapornik, Gezim Morina, Edo Murić, Alen Omić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.

Prijateljska tekma:

Slovenija - Črna gora 83:91 (22:26, 21:27, 23:20, 17:18)
Z. Dragić 16, Prepelič, Blažič, Omić po 12; Vučević 20, Vranješ 15.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.