Šport > Košarka
151 ogledov

Z Goranom Dragićem od fizike h taktiki

KZS
1/11
Saša Despot
Slovenska košarkarska reprezentanca je začela tretji ciklus priprav na kvalifikacije za EP 2017. Zdaj je v polni postavi, saj se ji je pridružil tudi prvi zvezdnik Goran Dragić. Že ta teden bosta na vrsti prvi prijateljski tekmi.

Izbranci selektorja Igorja Kokoškova so se zbrali v dvorani Stožice in opravili takoimenovani dan odprtih vrat. Trening reprezentance je bil namreč odprt, tako da so se ljubitelji košarke - zbralo se jih je približno 300 - po njem družili z igralci. Največ pozornosti je bil seveda deležen član Miami Heat Goran Dragić, ki se je zaradi pravil lige NBA ekipi pridružil šele danes.

"Z veseljem sem se pridružil reprezentanci. Danes sicer še nisem treniral, saj imam lažje bolečine v hrbtu, v prihodnjih dneh pa bom polnopravni član. Sem v dobri formi in komaj čakam, da se začnejo prve tekme. V klubu so mi priporočili, da začnem postopoma, tako da bom po pogovoru s selektorjem videl, na katerih prijateljskih tekmah bo zaigral," je uvodoma dejal Goran Dragić.

"Prvič v karieri bom igral kvalifikacije, brez dvoma pa je naš cilj zmagati na vseh šestih tekmah. Imamo nadarjeno ekipo, veliko je mladih igralcev, ki bodo na prijateljskih tekmah zagotovo dobili priložnost za dokazovanje, mi starejši pa bomo glavne vloge prevzeli, ko bo šlo zares," pravi Goran Dragić.

Mladi bodo dobili priložnost

Poleg starejšega Dragića so se danes reprezentanci pridružili še mladi Vlatko Čančar, Luka Kraljević in Žan Mark Šiško, za katere je selektor Kokoškov prepričan, da so bodočnost Slovenije. Od ekipe so se zato poslovili Domen Bratož, Tomaž Bolčina, Luka Lapornik in Blaž Mahkovic.

"Zdaj je v reprezentanci zbranih sedemnajst košarkarjev. Nekaj je mladih, ki jih bomo preizkusili na prijateljskih tekmah, okostje ekipe pa se bo izoblikovalo tik pred kvalifikacijami. Tedaj bo šlo zares in takrat moramo biti najboljši. Pred nami je še precej dela, pomembno pa je, da se nam je pridružil tudi Goran Dragić, ki je zagotovo mnogim tem igralcem vzor in bodo zato želeli pokazati še več," je dejal selektor Igor Kokoškov.

Kmalu prvi tekmi

Reprezentanca se je zbrala 20. julija in treninge v Rogaški Slatini ter Kranjski Gori namenila predvsem spoznavanju in pridobivanju telesne pripravljenosti. Zdaj, ko je v njej tudi motor ekipe Goran Dragić, se bo lahko posvetila tudi taktičnim različicam in uigranim akcijam.

Po štirinajstih dneh priprav sta ta teden na vrsti prvi prijateljski tekmi. Na turnirju za pokal Adecco v dvorani Zlatorog v Celju bodo sodelovale Portugalska, Belgija in BiH. V petek ob 20. uri bo Slovenija igrala s Portugalsko, v soboto ob 17.30 pa za prvo ali tretjo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.